Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten.
Været gjør at det kribler i kroppen etter å få grillet. Solstråler varmer på balkongen, og med innglassing, har vi fort temperaturer på 30-40 °C,
som kan minne om de varme sommerdager. Grillen står klar – en nyinnkjøpt Napoleon Freestyle – 3 brenner fra Varmefag. For meg er det gass som gjelder, da vi ikke kan fyre opp med kull, da der er restriksjoner for det i vårt sameie. Gass er raskt og effektivt. Varmer fort opp
grillen før atter et måltid er på gang. Tiden er ellers inne for å plukke de første blader av ramsløk. Har et stort område i nærmiljøet, der ramsløken kan plukkes i kilovis. En herlig urt, som du bare må prøve om du ikke har det allerede. Her en oppskrift med hjemmelaget ramsløk bearnaise. Håper tennene løper i vann med denne oppskriften. Retten er en lavkarborett uten poteter.
Brokkolini som er brukt, er en blanding av brokkoli og den asiatiske grønnsaken Gai Lan.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 600-650 gr. t-bone.
- (9-12 småpoteter i båter).
- 9 stk. brokkolini.
- 6 stk. sjalottløk, delt i 2.
- 1/2 fennikel i båter/strimler.
- 3 stk store aromasopp – eller sjampinjong.
- 12 stk. småtomater.
- 3 stk. eggeplommer – medium egg.
- 250 gr. smør.
- 2 ss. finhakket ramsløkblader.
- 2 ss. eplesider eller hvitvins eddik. Kan ellers bruke vanlig eddik.
- Salt og pepper.
- Olivenolje til steking av grønnsaker og poteter.
- 2 buketter rosmarin.
- 2 båter hvitløk.
- T-bone tas ut fra kjøleskapet og legges på benken til romtemp oppnås.
- Poteter vaskes og deles i båter.
- Brokkolini og fennikel skylles.
- Soppen deles i grove båter.
- T-bone oljes lett, før den legges på den varme grilles.
- Poteter, løk, fennikel og hvitløk legges i en stekepanne med litt olivenolje. Vendes i ny og ne.
Brokkolini og tomater stekes med de siste 5 min. Krydres med salt og pepper. - Når du ser det pipler væske opp på t-bone, snus den. Krydre med salt og pepper.
- Smøret smeltes rolig. Ikke brunes. Kjøles litt ned.
- Kok opp vann i en gryte. Ta vannet av plata.
- Ha eggeplommer, eddik, hakket ramsløk og 3 ss vann i en glass/ stålbolle som passer i gryta.
- Vispes så til du får en litt tynn eggedosis. Pass på at det ikke blir eggerøre.
- Visp så smøret litt etter litt inn i eggedosisen. Hold igjen den hvite væsken som er nederst i gryta. Bruk dette om sausen blir for tykk.
Husk da å ikke salte for mye etterpå, da det er en del salt i denne væsken. - La t-bone hvile 5-10 min før du skjærer den opp.
- Anrettes sammen med den gode ramsløksausen og de pannegrillede grønnsaker og poteter.
Inneholder: 1430 gr. – 3726 kcal. – 323,2 gr. fett – 12,6 gr. kbh. – 9 gr. fiber – 177,2 gr. protein.