T-bone steak med ramsløkbearnaise. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten.

Været gjør at det kribler i kroppen etter å få grillet. Solstråler varmer på balkongen, og med innglassing, har vi fort temperaturer på 30-40 °C,
som kan minne om de varme sommerdager. Grillen står klar – en nyinnkjøpt Napoleon Freestyle – 3 brenner fra Varmefag. For meg er det gass som gjelder, da vi ikke kan fyre opp med kull, da der er restriksjoner for det i vårt sameie. Gass er raskt og effektivt. Varmer fort opp
grillen før atter et måltid er på gang. Tiden er ellers inne for å plukke de første blader av ramsløk. Har et stort område i nærmiljøet, der ramsløken kan plukkes i kilovis. En herlig urt, som du bare må prøve om du ikke har det allerede. Her en oppskrift med hjemmelaget ramsløk bearnaise. Håper tennene løper i vann med denne oppskriften. Retten er en lavkarborett uten poteter.
Brokkolini som er brukt, er en blanding av brokkoli og den asiatiske grønnsaken Gai Lan.

 

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 600-650 gr. t-bone.
  • (9-12 småpoteter i båter).
  • 9 stk. brokkolini.
  • 6 stk. sjalottløk, delt i 2.
  • 1/2 fennikel i båter/strimler.
  • 3 stk store aromasopp – eller sjampinjong.
  • 12 stk. småtomater.
  • 3 stk. eggeplommer – medium egg.
  • 250 gr. smør.
  • 2 ss. finhakket ramsløkblader.
  • 2 ss. eplesider eller hvitvins eddik. Kan ellers bruke vanlig eddik.
  • Salt og pepper.
  • Olivenolje til steking av grønnsaker og poteter.
  • 2 buketter rosmarin.
  • 2 båter hvitløk.

 

  1. T-bone tas ut fra kjøleskapet og legges på benken til romtemp oppnås.
  2. Poteter vaskes og deles i båter.
  3. Brokkolini og fennikel skylles.
  4. Soppen deles i grove båter.
  5. T-bone oljes lett, før den legges på den varme grilles.
  6. Poteter, løk, fennikel og hvitløk legges i en stekepanne med litt olivenolje. Vendes i ny og ne.
    Brokkolini og tomater stekes med de siste 5 min. Krydres med salt og pepper.
  7. Når du ser det pipler væske opp på t-bone, snus den. Krydre med salt og pepper.
  8. Smøret smeltes rolig. Ikke brunes. Kjøles litt ned.
  9. Kok opp vann i en gryte. Ta vannet av plata.
  10. Ha eggeplommer, eddik, hakket ramsløk og 3 ss vann i en glass/ stålbolle som passer i gryta.
  11. Vispes så til du får en litt tynn eggedosis. Pass på at det ikke blir eggerøre.
  12. Visp så smøret litt etter litt inn i eggedosisen. Hold igjen den hvite væsken som er nederst i gryta. Bruk dette om sausen blir for tykk.
    Husk da å ikke salte for mye etterpå, da det er en del salt i denne væsken.
  13. La t-bone hvile 5-10 min før du skjærer den opp.
  14. Anrettes sammen med den gode ramsløksausen og de pannegrillede grønnsaker og poteter.

Inneholder: 1430 gr. – 3726 kcal. – 323,2 gr. fett – 12,6 gr. kbh. – 9 gr. fiber – 177,2 gr. protein.

 

T-bone med ramsløkbearnaise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg