Det er fisketirsdag. Har ikke kjøpt fisk denne dagen, da jeg hadde rester etter middag for noen dager siden. Renskåret torskefilet, dampet og kald. Hadde også andre rester som, sjampinjongsaus – lys kremsaus. Med gode grønnsaker og litt potet, blir dette et billig og godt måltid. Litt damping av grønnsaker og poteter, samt litt oppvarming av saus, gjør resten seg i ovnen. Tidsforbruk ca. 30 min til middag.
Oppskrift 2 voksne og 1 barn. (5-10 år)
- 200 gr. dampet, kald torskefilet. Rester. ( Kr 20,- Kjøpt på tilbud til kr. 100,- pr/kg) Kan bruke annen fisk også – laks, ørret, etc.
- 150 gr. gulrot i tynne skiver – gjerne skråskjært. (Kr 2,70)
- 150 gr. brokkoli – med stilk, skrelles. Skjæres i tynne skiver ( Kr 5,-)
- 100 gr. poteter i tynne skiver. ( Kr 3,-)
- 50 gr. purreløk. i strimler. (Kr 2,45)
- 1 egg. (Kr 2,50)
- 1 dl. kremfløte. ( Kr 4,-)
- 1 dl. sjampinjongsaus – rester.
- 2 ss smør. ( Kr 1, 50)
- 1 ts. estragon – tørket.
- 2 ss raspet ost.
- Litt salt og pepper.
Pris ca. kr 45,- inkl. krydder.
- Sett stekeovnen på 180°C.
- Dampe grønnsaker og poteter ca. 5 min. Start med gulrot første 3 min. Ha så i poteter og brokkoli de siste 2 min.
- Ha sjampinjongsausen i en gryte sammen med fløte og purreløk. Kokes i ca. 5 min.
- Rør sammen egget. Rør den varme sausen i egget.
- Legg grønnsaker og poteter i en smurt ildfast form.
- Legg fisken på toppen, og øs over sausen.
- Raspet ost på toppen.
- Stekes i 15 min – eller til osten blir gyllen i fargen.
- Smelt smøret og tilsett estragon.
Allergener: Ost, melk, egg, fisk.
0 kommentarer