Onsdagen bød på restemat. Hadde for noen dager siden Gullhøne på menyen, og hadde da rester av kald høns i kjøleskapet. Mat kaster man ikke, om ikke en absolutt må.
Her kommer en rett med høns, gode grønnsaker og peanøttsmør som smaksforsterker.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 gr. hønsekjøtt.
- 50 gr. stangselleri.
- 50 gr. gul paprika.
- 50 gr. rød
- 30 gr. fersk ingefær.
- 2 hvitløkfedd.
- 4-6 ss. soyasaus – glutenfri – lav på karbo.
- 2 ss. peanøttsmør – økologisk – lav på karbo.
- 2 ss. smør
- 4 ss olivenplje.
- 1/2 dl vann – eller kraft om du har.
Inneholder: 1984 kcal – 170,6 gr. fett – 12,6 kbh – 6,2 gr. fiber – 95,6 gr. protein.
Hønsekjøtt er ferdig kokt, eller det må kokes om du har fersk høne. Kokes da til kjøttet blir godt og mørt. Kylling eller kalkunkjøtt kan godt brukes isteden. Fres kjøttet først
litt i smør og olje, før grønnsaker tilsettes. La dette frese ca 5 min, før du tilsetter peanøttsmør og soyasaus. Vend dette godt inn, og tilsett vann – kraft til slutt. La det koke lett før servering.
Dersom du ikke skal ha en lavkarborett, kokes 3/4 dl ris pr. porsjon som anvist på pakke, eller nudler etter ønske. Dette er rask middag på restemat.