Ytrefiletbiff av storfe med parmesankrem.

Reklame |

Parmesan, eller italienske Parmigiano – som betyr “fra byen Parma”, er en fast, kornet, helfet løypeost laget av kumelk, med en karakteristisk smak av salt og sødme. Osten er spesielt populær i pastaretter, og en viktig ingrediens i pesto. Osten spises også alene, men er et godt følge til andre oster, nøtter, frukter, med syltetøy eller gjerne med balsamico. Brukes sjeldent eller aldri til fisk og skalldyrretter i Italia. Her kommer osten til sin rett i en kald kremsaus, basert på creme fraiche og kremfløte. Smelter på biffen, og skaper en smakfull saus.
Passer godt sammen med grønnsaker til retten.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. ytrefilet. Del opp i 2 like biffer.
  • 100 gr. tomat. Delt i 2.
  • 180 gr. blomkål. 6 buketter.
  • 120 gr. brokkoli. 4 buketter.
  •  85 gr. sjampinjong. 10 stk.
  • 100 gr. rødløk i skiver.
  • 30 gr. parmesan. Raspet.
  • 50 gr. smør. Røros brukt her.
  • 1 tsj. peppermiks – Krydra.no
  • 1 tsj. Hawaii salt, sort lava – Krydra.no
  • 0,5 dl. kremfløte.
  • 2 ss. creme fraiche.

Bestill ditt krydder her, og få 10 % på din første bestilling ved å bruke Kode KokkenGeir2020 før 31/12 – 2020

Innhold: 1152 kcal – 80,3 gr. fett – 19,4 gr. kbh – 13,7 gr. fiber – 81,2 gr. protein.

Anrettes på tallerken fra Lifestyle serien Benedikt fra Norrøna – norrona.net

Start med å dampe blomkålbuketter i 2 min i lettsaltet vann. Ta blomkål ut av vannet, legges i en ildfast form. Litt olje på, samt salt, pepper og halvpart av parmesan – raspet over. Sett i ovnen på 180 °C til osten er gyllen. I mellomtiden, stekes biffen. La den steke i smør og litt olje, til blodet pipler på toppen, snu biffen, og det samme skjer igjen. Biffen er da ca. medium. Trekk til side o la den hvile på en tallerken, da den ellers vil steke videre i pannen som er varm. Krydre biffen med salt og peppermiks. Stek soppen, løken og tomat. Krydre lett med salt og peppermiks. Dampe brokkoli i 2-3 min i  samme vannet som blomkålen i 2-3 min. Fløte og creme fraiche tilsettes litt salt og peppermiks, og piskes til en krem. Rør så inn resten av parmesanen – raspet. Legg opp så raskt grønnsaker er ferdige.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg