Reklame |
Lam er velsmakende kjøtt. Fett, men det er det som gjør smaken. Sammen med sprøstekte grønnsaker og rotmos på poteter, sellerirot og litt løk, blir det en smakfull rett. Lag også en duxelle saus basert på løk, sopp og persille, tilsatt kremfløte og smaker, og du har en topp rett som kan serveres hele året rundt.
Oppskrift 4 personer.
- 1,6 kg lammeside, ribbe med kotelettkam.
- 10 stk. middels poteter. Skrelles og kuttes i terninger
- 200 gr. sellerirot i terninger.
- 1 stk. sjalottløk i biter.
- 2 middels gulrot i strimler.
- 6 stk grønn asparges i strimler.
- 1/2 rød paprika i strimler.
- 1 tomat i passe terninger.
- 4 stk middels sjampinjong, finhakkes.
- 2 stk sjalottløk, finhakket.
- 1 god neve bladpersille/persille, finhakket.
- 4 dl fløte.
- Salt, pepper, timian, rosmarin, olje og smør som smakstilsetning og steking.
Krydder som er brukt, er fra Krydra.no
- Start med å sette stekeovn på 200 grader.
- Gni lammeribbe inn med olje, salt, pepper, timian og rosmarin.
- Stekes i ovnen i ca.40-45 min. Kjernetemperatur ca. 67-68 grader i midt. La hvile ca. 15 min før du kutter i den.
- Poteter, sellerirot og 1 stk. løk, kokes mørt.
- Kok opp 1 dl fløte. Fløten, sammen med 2 ss smør, salt, pepper, samt litt timian.
- Tilsettes potet, selleri og løk, som så røres glatt, eller staukes.
- Sopp, 2 stk. løk og persille, freses i litt olje. Rør inn 3 dl fløte. La dette koke opp, og la det koke ca. 5 min for å hente smaker.
- Tilsett så smak som ønsket.
- Fres de andre grønnsaker i ca. 3 min.
- Tilsett tomat det siste minuttet. Krydres med salt og pepper, og røres i litt smør.
- Serveres rykende varmt, da lam krever dette grunnet fettinnholdet. Kaldt lammekjøtt er ikke godt.
0 kommentarer