Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten.
Ønsker du et fint kjøkken - www.wagner-kjokken.no - Arendal.
I dag var jeg på min lokale fiskebutikk og handler fersk fisk. Breiflabb, brosme og skatevinger. Herlige fiskeslag alle sammen. I suppen som her kommer, valgte jeg å ta med alle slag. I tillegg ble suppen smaksatt med årets ramsløk, samt ramsløkolje, som ble laget av pesto fra i fjord. Ramsløksmør sammen med olivenolje, ble brukt til å steke grønnsaker i starten. Her er mye smak. En herlig suppe i disse kalde vårdager, der nordavinden suser rundt hjørnene. Selv om solen varmer godt i vår nye innglassing, er det kaldt utenfor. Håper dette snart snur, slik at vi kan nyte de varmere dagene. g et godt måltid.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 75 gr. gulrot – skrelles og kuttes i tynne skiver.
- 1/2 rødløk kuttes i tynne båter.
- 75 gr. sjampinjong kuttes i skiver.
- 10 gr. ramsløk finhakkes.
- 5 gr. persille finhakkes sammen med ramsløk.
- 65 gr. spiss rød paprika i strimler,
- 125 gr. brosmefilet.
- 125 gr. breiflabbfilet.
- 100 gr. skatevinger.
- 1,5 dl vann.
- 1,5 dl. kremfløte.
- 2 ss. sæter rømme.
- 2 ss. lettrømme- på topp.
- 1 ss. ramsløksmør.
- 4 ss olivenolje.
- 2 ss. eddik – eller eplesider eddik – hvitvin.
- 1,5 ts. tradisjonelt sjøsalt – Krydra.no
- 1/2 ts. Kampotpepper hvit, hel – Krydra.no
- 1 ts. tørket estragon – Krydra.no
- 4 ss. ramsløkolje.
Ref: Ramsløkpesto – oppskrift her. 1 ss tilsatt i 2 dl. olivenolje – sammen med 5 blader ramsløk.
Ref: Ramsløksmør- oppskrift her.
- Grønnsaker er kuttet som opplyst i oppskrift.
- Fisken strimles i passe strimler, eller terninger.
- Fres grønnsaker 3-4 min. i ramsløksmør og olivenolje.
- Ha i finsnittet persille og ramsløk. Rør om.
- Ha så i eddik – eller hvitvin, støtet salt, pepper og estragone.
- Fløte, vann og sæter rømme kommer så i.
- La dette koke ca. 5 min.
- Ha i fisken, og la det trekke i 5-10 min.
- Anrettes med 1ss rømme på topp av hver suppeskål, samt 2 ss ramsløkolje rundt.
- Topp med finsnittet ramsløkblader.