Deilig fiskesuppe med 3 typer fisk og ramsløk.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten. Ønsker du et fint kjøkken - www.wagner-kjokken.no - Arendal.

I dag var jeg på min lokale fiskebutikk og handler fersk fisk. Breiflabb, brosme og skatevinger. Herlige fiskeslag alle sammen. I suppen som her kommer, valgte jeg å ta med alle slag. I tillegg ble suppen smaksatt med årets ramsløk, samt ramsløkolje, som ble laget av pesto fra i fjord. Ramsløksmør sammen med olivenolje, ble brukt til å steke grønnsaker i starten. Her er mye smak. En herlig suppe i disse kalde vårdager, der nordavinden suser rundt hjørnene. Selv om solen varmer godt i vår nye innglassing, er det kaldt utenfor. Håper dette snart snur, slik at vi kan nyte de varmere dagene. g et godt måltid.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 75 gr. gulrot – skrelles og kuttes i tynne skiver.
  • 1/2 rødløk kuttes i tynne båter.
  • 75 gr. sjampinjong kuttes i skiver.
  • 10 gr. ramsløk finhakkes.
  • 5 gr. persille finhakkes sammen med ramsløk.
  • 65 gr. spiss rød paprika i strimler,
  • 125 gr. brosmefilet.
  • 125 gr. breiflabbfilet.
  • 100 gr. skatevinger.
  • 1,5 dl vann.
  • 1,5 dl. kremfløte.
  • 2 ss. sæter rømme.
  • 2 ss. lettrømme- på topp.
  • 1 ss. ramsløksmør.
  • 4 ss olivenolje.
  • 2 ss. eddik – eller eplesider eddik – hvitvin.
  • 1,5 ts. tradisjonelt sjøsalt –  Krydra.no
  • 1/2 ts. Kampotpepper hvit, hel – Krydra.no
  • 1 ts. tørket estragon – Krydra.no
  • 4 ss. ramsløkolje.

Ref: Ramsløkpesto – oppskrift her. 1 ss tilsatt i 2 dl. olivenolje – sammen med 5 blader ramsløk.

Ref: Ramsløksmør- oppskrift her. 

 

  1. Grønnsaker er kuttet som opplyst i oppskrift.
  2. Fisken strimles i passe strimler, eller terninger.
  3. Fres grønnsaker 3-4 min. i ramsløksmør og olivenolje.
  4. Ha i finsnittet persille og ramsløk. Rør om.
  5. Ha så i eddik – eller hvitvin, støtet salt, pepper og estragone.
  6. Fløte, vann og sæter rømme kommer så i.
  7. La dette koke ca. 5 min.
  8. Ha i fisken, og la det trekke i 5-10 min.
  9. Anrettes med 1ss rømme på topp av hver suppeskål, samt 2 ss ramsløkolje rundt.
  10. Topp med finsnittet ramsløkblader.

 

Deilig fiskesuppe med 3 typer fisk.
Deilig fiskesuppe med 3 typer fisk og ramsløk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg