Fromagekake med melon og pasjonsyoghurt.

TINE® Yoghurt er en frisk og syrlig yoghurt som finnes i mange smaker i tillegg til naturell. Yoghurt er en del av det norske folks hverdag og passer til frokost, lunsj og kvelds, eller bare som et mellommåltid når man trenger litt ekstra påfyll. Yoghurten egner seg både til å spise slik den er, til å ha over frokostblandingen, eller sammen med tilbehør som frø og nøtter og biter av frukt og bær.

Ingredienser

helmelk, 5 % sukker, 4 % melon og melonjuice*, 3 % pasjonsfruktjuice*, skummet melkepulver, yoghurtbakterier (Streptococcus thermophilusog Lactobacillus bulgaricus), aromaer *fra konsentrat
(Hentet fra Tine.no)1
Her kommer en deilig kake laget med denne yoghurten. Kan minne litt om en ostekake, men her er ikke noe kremost. Fremgangsmåten er nesten den samme. Utgangspunktet for bunnen, er Italiensk Biscotti. Glem da kakaonibs i denne oppskriften.
Oppskrift 24 cm springform. ( 12 porsjoner).
  • 300 gr.biscotti.
  • 50 gr. valnøtter
  • 125 gr. smør – smeltes.
  • 2 egg.
  • 3 ss. Sukrin/ Sukrin Goald.
  • 2 dl. kremfløte.
  • 5 gelatinplater – bløtlegges til de blir myke i kaldt vann.
  • 5 ss. vann
  • 6 ss. klementinmarmelade (hjemmelaget), eller appelsinsyltetøy – kjøpt.
  • Pynt med det du måtte ønske av friske bær.

Hjemmelaget klementinmarmelade – link her.

  1. Kjør biscotti og nøtter til en fin blanding i enn foodprosessor.
  2. Rør godt inn smeltet smør, og trykk blandingen i en 24 cm. springform.
  3. Settes kjølig, til bunnen er passe stiv.
  4. Egg og sukrin piskes til eggedosis.
  5. Kremfløte piskes til krem. Ikke for mye – da blir det smør av det.
  6. Bland så sammen yoghurt, eggedosis og kremfløte. (Fromagekrem)
  7. Gelatinen tilsettes 5 ss. vann, og smeltes forsiktig på svak varme. Når gelatin er passe nedkjølt, røres denne forsiktig inn i kremen.
  8. Hell dette over i springformen, og sette det kjølig til passe stiv fromage.
  9. Pynt kaken, og nyt de gode smaker.
Fromagekake med melon og pasjon.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg