Godt Levert uke – Thaisalat med marinert kylling, fullkornsris og lime- og sitrongressdressing.

I dag ble det igjen en rett fra Roede kassen til Godt levert. Retten, en Thaiinspirert middag – salat. Smaksforsterkere som lime, sitrongress og teriyakisaus, er deilige smaker. Igjen testes alt rundt retten. Ingredienser er friske og gode. Mengden er igjen noe høy til Roede mengde.
Du vil ha rester om du lager alt som står i oppskriften. Kylling som er opplyst med nettovekt 300 gr. – gir 258 gr. da 42 gr. er væske som er igjen når du åpner pakken. Ellers har jeg kuttet ned med 1/2 agurk. Resten ble det produsert på.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 125 gr. fullkornsris – kokes som opplyst på pakken.
    6 dl. vann tilsatt litt salt. Kokes i ca. 15 min.

Dressing:

  • 1/2 sitrongress – finhakket.
  • 50 gr. sjalottløk – 1 middels.
  • 1 dl teriyaki saus. I oppskrift med diverse annet krydder.
  • 1 lime – saften herfra.
  1. Ta av ytterste skall av sitrongresset. Ta av øverste del – ca. 3 cm. som brukes med i steking av kylling.
  2. Finhakke sjalottløk og sitrongress.
  3. Bland løk og halvparten av sitrongresset i teriyakisausen.

Thaisalat med kylling.

  • 1/2 agurk – 185 gr. Opplyst 1hel agurk som blir for mye.
  • 125 gr. tomat – 1 stk.
  • 250 gr. miks av kinakål og grønne bønner. (200 gr. kinakål – 50 gr. bønner).
  • 300 gr. spicy sous vide kyllingfilet – her var der kun 258 gr. etter væske ble fjernet.
  • 1/2 sitrongress – finhakket.

Retten Inneholder: 1137 gr. – 1241 kcal. – 32,8 gr. fett – 124 gr. kbh. – 14,9 gr. fiber – 104,1 gr. protein – 5,2 gr. salt.

Krydder: Salt og pepper – Jeg bruker krydder fra Krydra.no.

  1. Kok opp vann, og tilsett risen. Sett ned varmen slik at risen småkoker i ca. 15 min. Sil av vannet som måtte være for mye og la risen dampe.
  2. Kutt agurk og tomat i terninger.
  3. Kutt kylling i tynne skiver.
  4. Ha litt olje i stekepannen. Stek kinakål med grønne bønner i 2-3 min.
  5. Ha blandingen så over på et stort fat.
  6. Ha agurk og tomat over.
  7. Stek så kylling sammen med toppen av sitrongresset. Litt salt og pepper.
  8. Ha kyllingen på toppen av salaten.
  9. Pynte med limebåter.
  10. Server med dressing og ris a parte. (Ved siden av).

Roedeporsjon:

Kylling 125 gr.
Ris: 100 gr.
Salat: 180 gr.
Gir 330 kcal.

Tar du hele retten og deler på 3, gir dette 413 kcal pr porsjon, inkl saus.
Her ser dere at sausen ikke er tatt med, og ser da ikke hvorfor denne er med i oppskriften, men konkluderer med at kassen er ment også for andre. Har fra denne retten igjen 1/2 agurk og litt ris. Dette er rester som kan brukes til annet.

 

Thaisalat med kylling.
Thaisalat med marinert kylling, fullkornsris og lime- sitrongressdressing.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg