Sauerkraut er hodekål fermentert med melkesyrebakterier. Det er en populær mattradisjon i Nord-Europa, særlig i Nederland, Polen og Tyskland. I det franske kjøkken kalles retten choucroute. Sauerkraut lages ved fermentering forårsaket av bakterier som naturlig hører hjemme på kål. Navnet Kapusta Kiszona er sauerkraut på Polsk. Jeg kjøpte sauerkraut på Meny.
Bratwurst er en pølse fremstilt av gris, okse og/eller kalv. Den tyske og opprinnelige bratwurst er oftest krydret med hvitløk, muskat, kryddernellik, kummin og i noen tilfeller merian.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 260 gr. utøkt Bratwurst – 1 pk.
- 150 gr. Kapusta Kiszona.
- 200 gr. blomkål.
- 50 gr. sellerirot.
- 100 gr. brokkoli.
- 100 gr. rødløk – eller gul løk i båter. (Kepa)
- 2 tsj. syltede sennepsfrø. Link her.
- 200 gr. poteter for de som ønsker det.
- 100 gr. smør – til steking og blomkål/ sellerirotmos.
- 0,5 tsj. Kampot pepper, hvit økologisk – Krydra.no
- 1 tsj. Afrikansk snøflaksalt – Krydra.no
- 1/4 tsj muskat – Krydra.no
- 0,5 dl. fløte,
- Start med å skrelle sellerirot, som så kuttes i passe terninger.
- Kok selleri i ca.10 min – og tilsett så blomkålbuketter.
- La dette kokes mørt – ca. 15-20 min til.
- Sil av vannet,og tilsett 50 gr. smør, fløte, muskat, salt og pepper. Staukes til en fin mos. La det koke noe inn.
- Stek pølser i 50 gr. smør, sammen med løken. 4-6 min på hver side,
- Brokkoli dampes i 3-4 min.
- Kapusta Kriszona dampes lett i litt saltet vann.
- Anrettes med syltet sennepsfrø på topp.
Inneholder: 1899 kcal – 165 gr. fett – 24 gr. kbh (uten løk og sennepsfrø 16, 1 gr. kbh) – 13,4 gr. fiber – 71,1 gr. protein.
2 kommentarer
heia, har fått et glass med Klimex kapusta kiszona, jeg lurer da på om det er fermentert, eller bare eddik og sukker!!
Beklager sent svar, men her kan du lese om hva dette er:
https://polishfoodies.com/nb/kapusta-kiszona-hjemmelaget-polsk-surkal-oppskrift/