Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
Svinenakke, er sammenlignet med storfe entrecote, noe av det beste kjøttet på grillen. Her er godt innslag av fettmarmorering som gjør kjøttet godt og saftig. Egner seg også godt å steke i ovn. Prøve ellers å lage “Pulled pork” av svinenakken. Kjøttet stekes da lenge i ovnen, til du kan rive kjøttet fra hverandre. Må da ikke stekes på for høy varme, da kjøttet vil bli brent og tørt.
Her kommer en oppskrift hvor nakkefileten skjæres i skiver, toppes med spekeskinke og salvie.
Ikke ulik en rett som kalles Saltimbocca alla romana. Her benyttes det kalvesnitzel, ikke svin.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 450 g svinenakke – skiver a 150 g.
- 200 g småpoteter – Gulløye eller perlepoteter el.
- 2 – 3 store sjampinjonger.
- 1 middels rødløk.
- 1/2 middels squash.
- 4 ss smør.
- 2-3 ss olivenolje – ikke extra virgin.
- 10 store salvieblader.
- 6 skiver spekeskinke. Skal dekke nekkafileter.
- Salt og nymalt pepper.
- Poteter vaskes og kokes lett til de er møre i lettsaltert vann. Ca.15 min koketid.
- Grønnsaker maskes og kuttes i båter, og terninger. Ta gjerne ut kjernen av squash.
- Nakkefileter/ koteletter, toppes med spekeskinke. Spekeskinke festes med tannpirkere av tre.
Salvieblader legges under spekeskinken. - Stekes så i panne med litt smør og olivenolje, til kjøttet er brunet på begge sider. Kjøttet kan så hvile på svakere varme i tiden du steker grønnsaker. Krydre til slutt med salt og pepper. Ellers gir salvie ekstra smak til retten. Dersom du har mange i selskap, kan kjøttet brunes lett på begge sider, og inn i ovn på 175°c i ca. 10 – 15 min, alt etter effekt på ovnen.
- Når alt er klart, freses poteter lett i pannen kjøttet ble stekt i. Her er fortsatt smaker av salvie.
- Legg så opp, og smelt smør i samme panne, som så napperes/ øses lett over retten.
Om du vil ha andre poteter til retten, kan du bruke denne. Patate al forno.
0 kommentarer