Reklame |
Skank (fra norrønt skankr; beslektet med skinke) er delen mellom kneet og hasen på baklemmene hos dyr.
Skank fra lam blir ofte braisert hel, mens skank fra kalv gjerne blir oppskåret. Wikipedia. Skanken som her er avbildet, er et nytt produkt som nå ligger i flere fiskedisker.
Fiskebrygga i Arendal, har laget dette produktet, og det skal prøves i dag. Dette produktet er mest likt Hasen – på baklemmene – her halen på torsken. Selv om ikke dette har noe med skank å gjøre, er det navnet sammenlignbart. Det ligner litt.
Oppskrift 2 porsjoner. (Lavkarbo uten poteter)
- 2 stk. torskeskank – ca. 400 gr.
- 75 gr. gulrot i tunne skiver.
- 6 små buketter brokkoli.
- 6 små buketter blomkål.
- 3 store rosenkål, revet opp i blader.
- 1 dl. fløte.
- 100 gr. Røros smør.
- 6 små poteter.
- 1/2 tsj. Kampot pepper, hvit økologisk – Krydra.no
- 1 tsj. Afrikanske snøflak, salt – Krydra.no
- 2 tsj. syltet sennep – kokkengeir.blogg.no
Maten er anrettet på tallerkener fra Lifestyle serien – Benedikt fra Norrøna.net
Inneholder: 1596 kcal – 129,2 gr. fett – 17,7 gr. kbh – 11,3 gr. fiber – 85,8 gr. protein. (uten poteter)
Dypp torskeskanken 10 sek i lettsaltet vann. Settes så i ovnen og stekes på 180°C i 20 min. Dette passer greit med tiden som er satt.
Poteter kokes møre, om du vil ha poteter til retten – ca. 30-40 min koketid. Gulrot skrelles og kuttes i tynne skiver. Ha gulrot i en gryte med litt vann og 25 gr. smør. La det dampe i ca. 5 min, før du tilsetter rosenkålblader. Dampes like lenge. Tilsett litt salt og pepper. Fløte kokes opp, og kokes til det tykner lett. Rør så inn 75 gr. smør i terninger litt etter litt. Tilsett sennepen, salt og pepper. (Støtet/knust i en morter.)
Dampe blomkål og brokkoli i ca. 2-3 min. Litt salt på. Anrett og nyt de gode smaker.