Nepe har lavt energi – og fettinnhold og et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Nepe er også en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.
(Kilde: Frukt.no)
Nepe er i sesong fra mai – oktober. Retten som her kommer, ble til i løpet av 5 minutter. Fikk fersk nepe i hus, og fantasien løp løpsk.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 4-5 neper i tynne skiver.
- 3 store reddiker i tynne skiver.
- 1 pk. Argentinske villreker. 250 gr.
- 1 stk. hjertesalat, finsnittet.
- 1 ss pesto – eller hjemmelaget ramsløkpesto. Oppskrift her: Ramsløkpesto.
- 5 ss. olivenolje.
Inneholder: 687 gr. – 813 kcal. – 67,2 gr. fett – 13,2 gr. kbh. – 7,6 gr. fiber – 45 gr. proteiner.
Her sier bildet mye om hvordan å legge opp. Dressingen består av olivenolje og pesto som er mikset sammen.
Dressingen dryppes over den finsnittede salaten før villreker og resten danderes/ pyntes rundt.
Smaker himmelsk. Lett sommermat, til lunsj eller lett kveldsmat.
Villreker kan utelates om du vil ha en vegetarisk rett.