Tynnskåret nepe med Argentinsk villreke og pesto olje. (Lavkarbo).

Nepe er en gammel kulturplante og hadde stor ernæringsmessig betydning før poteten kom. Neper finnes i flere varianter og formen kan være rund, oval eller avlang. Den er en velsmakende delikatesse med sin milde, litt pepperaktig og søtlige smak. Den kan minne om en blanding av reddik og kålrabi. Den blir skarpere i smak med alderen.
Nepe skrelles før bruk. Den kan rives og brukes til råkost eller i salat, den kan skjæres i skiver, kokes i lettsaltet vann og gjerne serveres med smør eller brukes som tilbehør til kjøtt. Nepe kan også stues, gratineres eller inngå i gryter, wok eller supper. Rå båter er nydelig på dippfatet.

Nepe har lavt energi – og fettinnhold og et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Nepe er også en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.
(Kilde: Frukt.no)

Nepe er i sesong fra mai – oktober. Retten som her kommer, ble til i løpet av 5 minutter. Fikk fersk nepe i hus, og fantasien løp løpsk.

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 4-5 neper i tynne skiver.
  • 3 store reddiker i tynne skiver.
  • 1 pk. Argentinske villreker. 250 gr.
  • 1 stk. hjertesalat, finsnittet.
  • 1 ss pesto – eller hjemmelaget ramsløkpesto. Oppskrift her: Ramsløkpesto.
  • 5 ss. olivenolje.

Inneholder: 687 gr. – 813 kcal. – 67,2 gr. fett – 13,2 gr. kbh. – 7,6 gr. fiber – 45 gr. proteiner.

Her sier bildet mye om hvordan å legge opp. Dressingen består av olivenolje og pesto som er mikset sammen.
Dressingen dryppes over den finsnittede salaten før villreker og resten danderes/ pyntes rundt.
Smaker himmelsk. Lett sommermat, til lunsj eller lett kveldsmat.

Villreker kan utelates om du vil ha en vegetarisk rett.

Tynnskåret nepe med villreke og pesto olje.
Tynnskåret nepe med Argentinsk villreke og pesto olje.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg