Biff av entrecotè med kremet sopp og squash. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no - alt av krydder. Ønsker du å bestille krydder fra Krydra, bruker du KokkenGeir2021 i bestillingen - og du får 10% på din første ordre. Norrona.net - tallerken fra Lifestyleserien - Benedikt pizzatallerken.

Meny har ofte helger der de kjører biff med 30% rabatt. Denne helgen var det nettopp det. Flotte disker legges opp, og da må en benytte seg av tilbud. Det oppfordres til ikke å spise for mye rødt kjøtt, men en lar seg friste av de flotte kjøttstykker. Bondesamfunnet skal vi sette pris på, og vi har ikke årstider til der vi kan støtte Norskproduserte grønnsaker gjennom hele året. Derfor må vi støtte der vi kan. Det er ikke et alternativ å skulle legge ned for mange gårder. Norske kjøttprodukter er topp, mindre innhold av sprøytemidler, og har mindre fotavtrykk på miljøet. Hver innbygger i Norge, spiste i 2019 51,6 kg kjøtt. Av dette utgjorde rødt kjøtt 39,1 kg. Her inngår kjøttdeig som et av de største produkter. Det daglige forbruk av rødt kjøtt var i 2019 –  107 gr. pr innbygger. Det betyr at det gjennomsnittlige kjøttforbruket er i tråd med maksanbefalinger i kostrådene dette året. For kylling og kalkun, som regnes som hvitt kjøtt, gis det ingen mengdeanbefaling.

Anbefalinger fra Verdens helseorganisasjon, er 0,75 gr protein per kg. kroppsvekt pr dag.

Oppskrift 2 (gode) – 3 porsjoner.

  • 560 gr. entrecotè biff.
  • 120 gr. sjampinjong.
  • 150 gr. squash.
  • 150 gr. blomkål.
  • 100 gr. brokkoli.
  • 20 gr. rødløk.
  • 80 gr. tomat – 1 middels.
  • 1,5 dl fløte.
  • 1,5 ts peppermiks.
  • 1 ts. Hawaiisalt, grønn bambus Jade.
  • 1 ts. rosmarin.
  • 50 gr. smør.
  • 2 ss olivenolje.
  • (200 gr. poteter) Utelates i lavkarborett.

Inneholder: 1400 gr. – 2339kcal. – 191,3 gr. fett – 17,3 gr. kbh. – 11,2 gr. fiber – 131,4 gr. protein. (uten poteter)

 

  1. Squashen deles i to på langs. Skrap ut kjernen med en skje.
  2. Soppen kuttes i skiver. Løk i fine terninger.
  3. Ha litt smør i gyten, fres løk, sopp og squash i 1 min. Krydre med litt rosmarin, salt og peppermiks.(støtet).
    Ha i fløten. La dette småputre.
  4. Kutt blomkål og brokkoli i buketter.
  5. Ha litt smør og olje i en stekepanne. La smøret bli nøttebrunt. Biffen stekes etter ønske. Om medium, stekes biffen til saft siver på toppen, snus og det samme skjer. Krydre med salt og peppermiks.
  6. Grønnsaker dampes i 2-3 min i lettsaltet vann.
  7. Tomat stekes med de siste 2 min biffen steker.
  8. (Om poteter tas med – til de som ikke skal ha lavkarbo, kuttes de i skiver – stekes  i ca. 10 i pannen med olivenolje. Krydres.)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg