Blomkål, lammedeig og Guajillo chili.

Guajillo chili er den nest mest brukte chili i Mexico. En skulle tro at de brukte sterke chili i sin daglige kokkelering, noe de sikkert også gjør, men de to chili jeg har brukt i mine retter, er milde i smaken. Et lite sting, som de fleste klarer. Fin styrke, tydelig og pikant smak og aroma.
Chili her nyttes i en saus med sjampinjong, løk og fløte.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 1 stk. stor blomkål.
  • 400-500 gr. lammedeig.
  • 1 egg.
  • 1 tsj. Hawaisalt, lava sort – Krydra.no
  • 1/2 tsj. Sichuanpepper. rød – Krydra.no
  • 1/2 tsj. røkt Banasura pepper – Krydra.no
  • 1 tsj. Rosmarin, økologisk – Krydra.no
  • 1 tsj. Timian, økologisk – Krydra.no
  • 10 gr. tørket Guajillo chili – Krydra.no
  • 2 dl. fløte.
  • 75 gr. rødløk, finhakket.
  • 1 liten pk. ruccola salat.
  • 1 ss. smør.
  • 2 ss raspet parmesan.
  • Litt olje til smøring av ildfast form.

Kok blomkålen lett mør i lettsaltet vann. Sil av vann, tilsett kaldt når den er kokt. Ta ut og la vannet renne godt av. Under koking, blandes lammedeig, egg, 1/2 part  av miks med Hawaisalt, støtet Sichuan og Banasura pepper og rosmarin. Ha også i halvparten av løken. Blandes godt. Forme så lammedeigen som en hjelm over blomkålen. Legges i den ildfaste formen. Parmesan over. Settes i ovn på 200 grader i 30-40 min.

Saus: Fres løk og sopp i ca. 5 min. Tilsett finkuttet chili, som er behandlet som oppgitt på pakken. Rør om. Ha i fløten og resten av kryddermiksen, samt timian. La det koke inn til en noe tykkere saus.
Når retten kommer ut av ovnen, deles den i 4, anrettes så på ruccola, overøst med saus.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg