Blomkål, lammedeig og Guajillo chili.

Guajillo chili er den nest mest brukte chili i Mexico. En skulle tro at de brukte sterke chili i sin daglige kokkelering, noe de sikkert også gjør, men de to chili jeg har brukt i mine retter, er milde i smaken. Et lite sting, som de fleste klarer. Fin styrke, tydelig og pikant smak og aroma.
Chili her nyttes i en saus med sjampinjong, løk og fløte.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 1 stk. stor blomkål.
  • 400-500 gr. lammedeig.
  • 1 egg.
  • 1 tsj. Hawaisalt, lava sort – Krydra.no
  • 1/2 tsj. Sichuanpepper. rød – Krydra.no
  • 1/2 tsj. røkt Banasura pepper – Krydra.no
  • 1 tsj. Rosmarin, økologisk – Krydra.no
  • 1 tsj. Timian, økologisk – Krydra.no
  • 10 gr. tørket Guajillo chili – Krydra.no
  • 2 dl. fløte.
  • 75 gr. rødløk, finhakket.
  • 1 liten pk. ruccola salat.
  • 1 ss. smør.
  • 2 ss raspet parmesan.
  • Litt olje til smøring av ildfast form.

Kok blomkålen lett mør i lettsaltet vann. Sil av vann, tilsett kaldt når den er kokt. Ta ut og la vannet renne godt av. Under koking, blandes lammedeig, egg, 1/2 part  av miks med Hawaisalt, støtet Sichuan og Banasura pepper og rosmarin. Ha også i halvparten av løken. Blandes godt. Forme så lammedeigen som en hjelm over blomkålen. Legges i den ildfaste formen. Parmesan over. Settes i ovn på 200 grader i 30-40 min.

Saus: Fres løk og sopp i ca. 5 min. Tilsett finkuttet chili, som er behandlet som oppgitt på pakken. Rør om. Ha i fløten og resten av kryddermiksen, samt timian. La det koke inn til en noe tykkere saus.
Når retten kommer ut av ovnen, deles den i 4, anrettes så på ruccola, overøst med saus.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg