Guajillo chili er den nest mest brukte chili i Mexico. En skulle tro at de brukte sterke chili i sin daglige kokkelering, noe de sikkert også gjør, men de to chili jeg har brukt i mine retter, er milde i smaken. Et lite sting, som de fleste klarer. Fin styrke, tydelig og pikant smak og aroma.
Chili her nyttes i en saus med sjampinjong, løk og fløte.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 1 stk. stor blomkål.
- 400-500 gr. lammedeig.
- 1 egg.
- 1 tsj. Hawaisalt, lava sort – Krydra.no
- 1/2 tsj. Sichuanpepper. rød – Krydra.no
- 1/2 tsj. røkt Banasura pepper – Krydra.no
- 1 tsj. Rosmarin, økologisk – Krydra.no
- 1 tsj. Timian, økologisk – Krydra.no
- 10 gr. tørket Guajillo chili – Krydra.no
- 2 dl. fløte.
- 75 gr. rødløk, finhakket.
- 1 liten pk. ruccola salat.
- 1 ss. smør.
- 2 ss raspet parmesan.
- Litt olje til smøring av ildfast form.
Kok blomkålen lett mør i lettsaltet vann. Sil av vann, tilsett kaldt når den er kokt. Ta ut og la vannet renne godt av. Under koking, blandes lammedeig, egg, 1/2 part av miks med Hawaisalt, støtet Sichuan og Banasura pepper og rosmarin. Ha også i halvparten av løken. Blandes godt. Forme så lammedeigen som en hjelm over blomkålen. Legges i den ildfaste formen. Parmesan over. Settes i ovn på 200 grader i 30-40 min.
Saus: Fres løk og sopp i ca. 5 min. Tilsett finkuttet chili, som er behandlet som oppgitt på pakken. Rør om. Ha i fløten og resten av kryddermiksen, samt timian. La det koke inn til en noe tykkere saus.
Når retten kommer ut av ovnen, deles den i 4, anrettes så på ruccola, overøst med saus.