Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
(Følg linker under paprika og tomat til Krydra.no)
Sesong for breiflabb, går gjennom hele året. Breiflabb for meg er selveste “indrefileten” i havet. Kjøttet er godt beskyttet under flere lag med skinn/hinner. Kjøttet er hvit i fargen når alle lag er skjært bort. Der er kun et midtbein. Kjøttet er lett å skjære fra beinet. Tilbake har du 2 fileter. Kjakene på flabben er også god mat. Må bare prøves. Her er en oppskrift, basert på fileten.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 gr. filet.
- 12 skiver squash.
- 4 stk. poteter – lokalt fra Hesnes Gartneri & Kjøkken
- 6 stk. reddiker.
- 1/2 kepaløk – vanlig løk.
- 1/4 rød paprika.
- 1 tsj.. rød paprikapulver.
- 1 tsj.. tomatpulver.
- 1,5 dl. kremfløte el. matfløte.
- 5 stk. små sjampinjonger i båter. (First Price).
- Saften av 1/2 sitron.
- 2 sitronbåter – pynt.
- 1 tsj. tapioka/maizena til jevning av sausen. Røres ut i litt kaldt vann.
- Krydder: Salt, hvit pepper.
- Fileten skjæres opp i 6 like biffer.
- Poteter deles i skiver, på langs av poteten.
- Kepaløk og paprika kuttes i passe terninger.
- Reddiker deles i båter.
- I en stekepanne, stekes potetskiver gyllen brune på begge sider. Krydres med salt og pepper.
- Fisken stekes i en annen stekepanne, lett på begge sider. Ta ut fisken av pannen.
- Tilsett sjampinjong, paprika og løk. Freses et par minutter.
- Tilsett så tomat og paprikapulver, og fløten. Rør om, og legg så fisken tilbake i sausen. Press saften av sitronen over.
La fisken få trekke i sausen i 3-5 min. før servering. Smak til med salt og pepper. - I tiden fisken trekkes, stekes squash og reddiker lett i smør. Krydres med salt og pepper.
Denne retten tar ca. 15-20 min å lage, om du er strukturert på kjøkkenet. Finn frem alt før du starter. Tenk på hva som tar lengst tid. I dette tilfellet, er det å skjære opp alt riktig. Følg eller oppskrift.
0 kommentarer