Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten. Norrona.net - tallerken fra Benedikt serien.
Helgen er her, og hva er vell bedre enn en biff av det beste slaget. Entrecote – Dette er den eneste bifftypen som kommer fra forparten av dyret. Den har ofte fin marmorering, som kan ses ved de mange hvite fettstripene i kjøttet. Dette fettet smelter under stekingen og gir ekstra god smak, og gjør entrecôten til den saftigste og mest smaksrike biffen.
Entrecotè – Uttrykk som bokstavelig talt betyr ”mellom ribbenene”. Det brukes om en biff som er skåret ut mellom to ribben. (En ekte entrecôte).
I denne retten, er biffen garnert med marinert løk, brokkoli, råstekte poteter, småtomater og godt stekefett.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 360-400 gr. entrecotè.
- 4 stk. middels poteter.
- 10 småtomater.
- 1 middels løk – gul eller rød.
- 2 buketter brokkoli.
- 3 ss. smør.
- 1 dl. rødvin.
- 5 ss. balsamico.
- 5 ss. olivenolje.
- Salt og pepper – kvernet.
- 1/2 ts. rosmarin – til poteter.
- Skrell og kutt poteter i tynne skiver.
- Løken skrelles, deles i to og kuttes i passe skiver. Marineres i rødvin og balsamico i 1 time.
Kan stå over natten i kjøleskap om du vil forberede deg. - Brokkoli og tomater skylles før bruk.
- Start med å steke poteter i olje, krydre etter hvert med rosmarin, salt og pepper. Stekes til gyllen fin farge.
- Biffen stekes i smør til blodet pipler på toppen. Snu så biffen, og la det samme skje. Øs over smør i ny og ne.
Vendes så raskt, og legges til hviling i tiden det tar for brokkoli (dampes) og tomater til å bli ferdig, ca. 3-4 min. - Løken stekes i pannen du stekte biffen, til gyllen farge.
- Helt til slutt, bruker du noe av marinaden løken lå i til å koke ut pannen du stekte i. Her får du fin sjysaus til å ha over biffen til slutt.
Obs. Om du ønsker godt stekt biff, stekes den til der ikke pipler blod ut av den.
Nytes med en god rødvin, som f. eks den som er avbildet – en god Barbera – tåler godt med fett.