Scampi, torsk, ost, fennikel og ruccola, er ingredienser i denne retten. Også flere ingredienser er med på å smaksette en herlig rett.
Lavt karboinnhold, men meget smakfull og mettende. Denne retten må oppleves.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 32 rå scampi.
- 250 gr. fersk torskefilet.
- 8 stk. osteskiver, skåret med ostehøvel.
- Ca. 30 gr. fennikel, finsnittet.
- 2 fennikel dusker, finhakkes. (Som dill)
- 1 stk. vårløk.
- 4 ss fløte.
- 4 stk. middels store sjampinjonger.
- 1/2 pk. ruccola – ca. 30 gr.
- 1/2 grønn paprika. Finsnittet.
- 1/2 lime i båter – 4 stk. Saften av en 1/2 lime i fiskefarsen.
- 6 stk. cherrytomater delt i 2.
- Olivenolje, salt, pepper, hvitløkskrydder.
- 2 ss sæter rømme.
- 2 ss majones.
- 2 ts sitronsaft.
- 4 ss smør.
Innhold: Hele retten gir ca. 10 kbh. – 123 gr. fett – 168 gr. proteiner.
- Scampi renses for skall, snittes i ryggen for å ta ut skjitt strengen.
- Sjampinjonger kuttes fra stilk og topp, og deles så i 4 like skiver.
- Torsken kjøres lett i en foodprosessor sammen med fløte og limesaften, salt og pepper.
- Rør så inn finhakket fennikel dusker, vårløk og 2 ss olivenolje.
- Scampi legges på soppen, bygges i et tårn, med 8 scampi pr soppskive. Festes med tannstikkere.
- Fyll så farse i tårnene. 4 stk. tårn.
- Osteskiver stekes gylne på 200 grader. Legges til avkjøling.
- Scampi tårn i stekepanne, ildfast form tilsatt 4 ss smør. Overøs smør ofte. Settes i stekeovnen på 180 grader i ca. 12-15 min.
- Litt salt og pepper på når de kommer ut av ovnen.
- Når scampi steker, blandes salaten, tilsettes litt olje og saften av 1/2 lime. Rømme og majones blandes. Tilsettes hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og litt olje.
- Får du farse til overs, kan du steke små fiskekaker tilsatt rester av sjampinjonger. Eller soppen stekes og blandes i salaten. Tomater og limebåter som pynt på retten. Et herlig måltid.
0 kommentarer