Farsefylt Scampitårn. (Lavkarbo)

Scampi, torsk, ost, fennikel og ruccola, er ingredienser i denne retten. Også flere ingredienser er med på å smaksette en herlig rett.

Lavt karboinnhold, men meget smakfull og mettende. Denne retten må oppleves.

Oppskrift 2 porsjoner.

  •  32 rå scampi.
  •  250 gr. fersk torskefilet.
  •  8 stk. osteskiver, skåret med ostehøvel.
  •  Ca. 30 gr. fennikel, finsnittet.
  •  2 fennikel dusker, finhakkes. (Som dill)
  •  1 stk. vårløk.
  •  4 ss fløte.
  •  4 stk. middels store sjampinjonger.
  •  1/2 pk. ruccola – ca. 30 gr.
  •  1/2 grønn paprika. Finsnittet.
  •  1/2 lime i båter – 4 stk. Saften av en 1/2 lime i fiskefarsen.
  •  6 stk. cherrytomater delt i 2.
  •  Olivenolje, salt, pepper, hvitløkskrydder.
  •  2 ss sæter rømme.
  •  2 ss majones.
  •  2 ts sitronsaft.
  •  4 ss smør.

Innhold: Hele retten gir ca. 10 kbh. – 123 gr. fett –  168 gr. proteiner.

  1. Scampi renses for skall, snittes i ryggen for å ta ut skjitt strengen.
  2. Sjampinjonger kuttes fra stilk og topp, og deles så i 4 like skiver.
  3. Torsken kjøres lett i en foodprosessor sammen med fløte og limesaften, salt og pepper.
  4. Rør så inn finhakket fennikel dusker, vårløk og 2 ss olivenolje.
  5. Scampi legges på soppen, bygges i et tårn, med 8 scampi pr soppskive. Festes med tannstikkere.
  6. Fyll så farse i tårnene. 4 stk. tårn.
  7. Osteskiver stekes gylne på 200 grader. Legges til avkjøling.
  8. Scampi tårn i stekepanne, ildfast form tilsatt 4 ss smør. Overøs smør ofte. Settes i stekeovnen på 180 grader i ca. 12-15 min.
  9. Litt salt og pepper på når de kommer ut av ovnen.
  10. Når scampi steker, blandes salaten, tilsettes litt olje og saften av 1/2 lime. Rømme og majones blandes. Tilsettes hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og litt olje.
  11. Får du farse til overs, kan du steke små fiskekaker tilsatt rester av sjampinjonger. Eller soppen stekes og blandes i salaten. Tomater og limebåter som pynt på retten. Et herlig måltid.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg