Reklame | Krydra.no Krydder i maten. Norrona.net Tallerken fra Lifestyle serien Benedikt.
Det franske ordet fricassée er et gammelt uttrykk som lar seg spore tilbake i alle fall til 1400-tallet. Etymologien er usikker. Kanskje er det en sammensetning av frire (å steke) og casser eller quasser (å bryte i biter). Det er ikke behov for steking av produkter før en lager frikassè, så retten vi lager i dag, tas noe videre. (Wikipedia).
Selv om grønnsaker, kjøtt, fisk eller annet innhold kuttes i biter, stues dette i en saus som jevnes med fløte, smør eller eggeplommer. Vi bruker også ofte mel eller som her, maizena. Hva du bruker av grønnsaker, er opp til deg. Pass bare på at det som trenger lengst koketid går i gryten først.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 400 gr. pølse.
- 150 gr. gulrot.
- 150 gr. kålrot.
- 80 gr. sellerirot.
- 100 gr. løk – kepaløk.
- 250 gr. miks av blomkål og brokkoli.
- 1,5 dl fløte.
- 2,5 ss. maizena.
- 4 dl. kokekraft etter koking av grønnsaker.
- 1 ss. buljong.
- Litt muskat, salt og pepper.
- 9 – 12 middels poteter.
- Poteter skrelles og settes til kok i lettsaltet vann. Koketid ca. 30 min.
- I tiden poteter koker, lager du resten av retten.
- Gulrot, kålrot, selleri og løk kuttes i passe biter. Ha væske litt over grønnsaker.
Når grønnsaker nesten er ferdige, tilsettes fløte og buljong. Maizena røres ut i litt kaldt vann, før du tilsetter dette i gryta. Rør om. - Pølser og resten av grønnsaker kuttet i buketter, tilsettes i gryten, og det kokes lett til blomkål og brokkoli er passe kokt.
Deilig husmannskost.