Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Nykålen, eller sommerkålen er nå å få i butikker eller hos grønnsakshandlere. Kålen som nå er her er Norsk og har sesong fra mai til juli måned. Mye godt som kan lages av nykål / sommerkål. Sprø og god kål, med frisk grønn farge. Passer godt i salater, eller bare dampet med smør, salt og pepper som krydder. Godt til alt fra fisk, kjøtt, fugl, eller som her, i en god coleslow (kålsalat) med jordbær.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 800 gr. benfri svinenakke.. 4 biffer.
- 1/2 nykål / sommerkål, eller eventuelt spisskål.
- 8 middels poteter i båter.
- 1 middels gulrot.
- 1/4 purreløk i skiver.
- 2 selleristenger i biter.
- 4 store jordbær i strimler.
- 1 kork eddik.
- 4 ss majones.
- 4 ss creme fraiche.
- 3 ss lavendelsirup
- Salt og peppermiks.
- Smør og olje til steking.
- Poteter vendes i litt olje. Salt og pepper. Stekes i ovn, eller i stekepanne til de er møre og gylne brune.
- Dressing lages på majones, creme fraiche, lavendelsirup (eller akasiehonning), eddik, salt og pepper.
- Kålen strimles fint. Blandes i dressing med raspet gulrot, jordbær, selleri og purreløk.
- Svine nakken grilles i panne, eller på grillen.
- Smøret smeltes, og tilsettes litt lavendelsirup. Brukes som saus til retten.
- Herlige sommersmaker.
0 kommentarer