Grillet svinenakke med coleslow tilsatt jordbær.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Nykålen, eller sommerkålen er nå å få i butikker eller hos grønnsakshandlere. Kålen som nå er her er Norsk og har sesong fra mai til juli måned. Mye godt som kan lages av nykål / sommerkål. Sprø og god kål, med frisk grønn farge. Passer godt i salater, eller bare dampet med smør, salt og pepper som krydder. Godt til alt fra fisk, kjøtt, fugl, eller som her, i en god  coleslow (kålsalat) med jordbær.

Oppskrift 4 porsjoner.

  •  800 gr. benfri svinenakke.. 4 biffer.
  •  1/2 nykål / sommerkål, eller eventuelt spisskål.
  •  8 middels poteter i båter.
  • 1 middels gulrot.
  • 1/4 purreløk i skiver.
  • 2 selleristenger i biter.
  • 4 store jordbær i strimler.
  • 1 kork eddik.
  • 4 ss majones.
  • 4 ss creme fraiche.
  • 3 ss lavendelsirup
  • Salt og peppermiks.
  • Smør og olje til steking.
  1. Poteter vendes i litt olje. Salt og pepper. Stekes i ovn, eller i stekepanne til de er møre og gylne brune.
  2. Dressing lages på majones, creme fraiche, lavendelsirup (eller akasiehonning), eddik, salt og pepper.
  3. Kålen strimles fint. Blandes i dressing med raspet gulrot, jordbær, selleri og purreløk.
  4. Svine nakken grilles i panne, eller på grillen.
  5. Smøret smeltes, og tilsettes litt lavendelsirup. Brukes som saus til retten.
  6. Herlige sommersmaker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg