Kongekrabbe med øl og sitronsky. Lavkarbo.

Retten her inneholder kamchatka, nykål, søt rød paprika, sjalottløk, pale lager øl av typen Little Norway  fra Arendals Bryggeri, sitronsaft, sukker, krydder og timian, smør og Dijon sennep. Retten er en lavkarborett selv med innslag av litt øl.

Oppskrift 2 porsjoner:

  •  1 stor, lang krabbeklo.
  •  100 gr. nykål eller spisskål.
  •  1 sjalottløk.
  • 50 gr. søt, rød paprika.
  • 0,5 dl øl. 6) Saften av 1 sitron.
  • 1 ts farin. 8) Litt salt og pepper.
  • Pynt med sitronskive og litt timian.
  • 1 ss smør.
  • 1 ts Dijon sennep.

Inneholder: 368 gr. – 230 kcal. – 7,2 gr. fett -11,2 gr. kbh. – 3 gr. fiber – 22,9 gr. protein.

  1.  Kongekrabben tas ut av skallet. Prøv å få det så helt som mulig.
  2. Nykålen strimles og smørdampes. Krydres med salt og pepper.
  3. Charlottløk og paprika, finkuttes og freses i litt olje. Salt og pepper.
  4. Øl og sitronsaft, kokes litt inn, før kongekrabben dampes lett i ølet. Tas ut, for ikke å tørrdampes.
  5. Tilsettes sukker, litt salt og pepper. La det koke litt inn. Rør så inn smør og sennep.
  6. Anrett kongekrabben på en seng av nykål, drypp så over skyen.
  7. Garneres med løk og paprika. Pynte med frisk timian og en sitronskive. Herlige smaker.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg