Lavkarbo oste nachochips med kjøttsaus.

Reklame |

De fleste nachos og tortilla chips, inneholder for mye karbohydrater. Ost er så og si uten, eller helt uten karbohydrater,
og enkelt å lage chips av. Her kommer en tacorett som godt alle i familien kan nyte som Fredagstaco. Sammen med en god salat, dressing og sæter rømme, blir det den optimale lavkarbofredag for store og små.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 600 gr. kjøttdeig, 14 % – eller iblandet med svinekjøttdeig for å få den fetere.
  • 3 tomater i små terninger.
  • 160 gr. løk – finternet.
  • 2 hvitløksfedd – finhakket.
  • 60 gr. grønn paprika – finternet.
  • 1/2 isbergsalat, eller  150 gr. hjertesalat eller annen salat. Finkuttet.
  • 12 stk. cherrytomat – delt i 2.
  • 440 gr. Synnøve revet gulost, eller annen revet ost.
  • 16 tsj. sæter rømme.
  • 1,5 tsj. Hawaii salt, sort lava – Krydra.no
  • 2 tsj. Sumak – Krydra.no
  • 1 tsj. Isot chili flak – Krydra.no Kan utelates om du ikke ønsker styrke i retten.
  • 2 ss eddik.
  • 25 gr. smør
  • 1 tsj. sukrin goald.
  • 1 tsj. Cumin frø- støtes i en morter, eller samme mengde malt cumin.
  • Pizzakrydder til krydring av ost. Drysses over.

Innhold: 3977 kcal – 320,1 gr. fett – 20,3 gr. kbh – 11,1 gr. fiber – 248,7 gr. protein.

Her er retten anrettet på tallerken av type Benedict Granit sandstone , og Benedikt Granit – Norrona.net

Her begynner du med å sette stekeovnen på 200 °c. Legg så bakepapir på stekebtrett. Fordel osten i 16 like store deler på brettene.
Ikke for tett, da de chipsen flyter litt ut. 8 på hvert brett holder. Dryss pizzakrydder på toppen, og stek chipsen til de blir gylne på fargen.
Steketid kan variere med ovn. 8 – 10 min. Pass på, for de svir seg fort. Tas ut av ovnen, og kjøles ned på en rist. Sprør opp. Kjøttdeigen brunes, tilsettes krydder og etterhvert tomat og eddik.  La det koke i 5 – 10 min. Rør så inn smøret før du serverer.  Anrettes etter ønske, eller som vist på bildet.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg