Reklame |
Frittata, det Italiensk ordet for “stekt”. Ligner på en pai, men uten bunn. Frittata kan fylles med mange ingredienser, og her kommer en
Frittata med bacon, kylling, spinat, purreløk, kokosmelk, og krydder som chili og oregano. Med salat tilsatt granateplekjerner, er dette en smakfull smårett/lunsjrett. Håper det smaker.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 4 egg.
- 2,5 dl. kokosmelk – lett type.
- 125 gr. kokos mel.
- 75 gr. bacon i terninger.
- 125 gr. kyllingkjøtt, salatkjøtt.
- 1 tsj. Isot chili, flak – Krydra.no
- 2 tsj. oregano, skåret/ økologisk – Krydra.no
- 2 tsj. Hawaiisalt sort lava – Krydra.no
- 100 gr. fersk spinat. 1/2 stor pose.
- 50 gr. purreløk i terninger.
- 10 ss olivenolje – type Mizzicaa – Italiensk – Pasto.no
- 150 gr. isbergsalat.
- 30 gr. granateplekjerner.
- 100 gr. agurk i terninger.
Næringsinnhold: 2791 kcal – 236,1 gr. fett – 19,3 gr. kbh – 21,3 gr. fiber – 107,4 gr. protein.
Frittata og salat, er anrettet på tallerkener fra Lifestyle serien fra Norrona.net
Sett stekeovnen på 180°c. Stek bacon i et par minutter, før du tilsetter kyllingkjøtt og purreløk. La dette surre lett, og tilsett til slutt spinaten og la det surre lett i pannen, mens du røre sammen egg, kokosmelk, kokos mel, chili, salt og oregano. Ha baconmassen i en liten springform – paiform. Tilsett eggemassen, som så settes i ovnen. La det steke i ca. 20 – 25 min. Salaten blandes, og dryppes med olivenolje, og krydres opp med litt salt og chili. Ta ut frittata av ovnen, la den sette seg litt, før du skjærer i passe biter og anretter den på en tallerken med salat. Godt brød kan brukes etter ønske, men her er den som en lavkarborett.
Her kommer bilde av noen ingredienser som er med:
Steking av garnityr:
Frittata ut av ovnen:
Salat ferdig blandet: