Pannestekt pir med 2 typer agurksalat. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten. Norrona.net Tallerken fra Lifestyle serien - Benedikt - 30 cm pizzatallerken.

Makrell er en pelagisk fisk som er vanlig i det nordlige Atlanterhavet og Middelhavet. Den har et karakteristisk utseende med svarte striper langs kroppsiden, og er blant de mest kjente fiskene i Sør-Norge, både som matfisk, til sportsfiske og som et tegn på sommer. Unge eksemplarer kalles for pir. ( Wikipedia).

For mange gir stekt makrell den perfekte sommerfølelsen. Makrell skal grilles eller stekes på høy varme som biff, og da trenger du fett som tåler det uten å begynne å ryke. Der kan serveres mange spennende tilbehør til makrellen, men en tradisjonsrik agurksalat og nypoteter gjør ofte susen. Her kommer en lavkarbo variant der blomkål erstatter poteter. Ellers er der bruks hjemmelaget smør tilsmakt med tang.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 4 stk. passe store pir.
  • 1/2 blomkål.
  • 1/2 agurk.
  • 2 ss. seter rømme.
  • 2 ss. sukkererstatning.
  • 5 ss. eddik. 10 ss. vann.
  • 3 ss. tangsmør.
  • 5 ss. olivenolje.
  • 1 ts. keltisk salt, støtet – eller annet salt.
  • 1/2 ts. hvit pepper, støtet.

Inneholder: 980 gr. – 2215 kcal. – 211 gr. fett – 9,1 gr. kbh. – 6,8 gr. fiber – 66,8 gr. proteiner.

  1. Rens og skyll piren godt.
  2. Blomkålen deles i 2 like deler.
  3. Agurken skives i tynne skiver.
  4. Bland eddik, vann og sukkererstatning.
  5. Rør inn 3 ss. av denne blandingen i rømmen, samt litt av salt og pepperblanding.
  6. Fordel agurken i like mengder, og bland så dette i rømmedressing og eddikmiksen.
  7. Gjør noen snitt litt inn i skinnet på piren.
  8. Stek så makrellen i ca. 3 min på hver side. Bruk tanssmør og olje. Krydres med resten av salt og peppermiks.
  9. Blomkålen dampes i tiden piren stekes i lettsaltet vann.

 

Pannestekt pir.
Pannestekt pir med 2 typer agurksalat.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg