Reklame | Krydra.no
norrona.net Tallerken Lifestyle - Benedikt.
Spiser du lite erter? Da bør du kanskje tenke på om du vil spiser med av dem. Erter er sunne grønnsaker, full av næring. Høye på fiber og proteiner. Erter kjøpes som regel frosne eller hermetiske. Erter er billig mat, og passer til mye. Bruk dem i wok, stuinger, pesto, i paier, salater, eller som i denne retten, en ertekrem.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 350 gr. kveitefilet.
- 250 gr. erter – 1 liten pose.
- 150 gr. småtomater.
- 100 gr. rødløk.
- 100 gr. sikori salat. 1stk.
- 100 gr. smør.
- 60 gr. blomkål.
- 30 gr. grønn paprika.
- 1 ts Kampotpepper, hvit hel – Ktrydra.no
- 1 ts. salt – Kala namak, saltbiter – Krydra.no
- 1 ts estragon, tørket.
- 0,5 dl kremfløte.
- Del tomater i 2. Kutt løk og paprika i passe biter. Sikori deles i 2. 2 blomkål bukeketter.
- Fisken skjæres nesten helt gjennom, topp til bunn av fileten. Brettes ut slik at du får en sommerfugl lignende kotelett.
- Erter kokes i 10 min, til de er møre nok. Siles og tilsettes 50 gr. smør, 0,5 dl fløte, estragon, salt og pepper. Saltet må raspes, eller knuses i en morter. Erter kjøres så med en stavmikser til en glatt krem. Holdes varm.
- Fisken stekes 3 – 4 min med 25 gr. smør på hver side, til gyllen farge. Salt og pepper.
- Blomkål og sikori dampes like lenge som fisken steker. Krydre med salt.
- Løk, paprika og tomater freses i 25 gr. smør. Salt og pepper her.
Anrett så fort alt er ferdig. Smaker helt fortreffelig.
0 kommentarer