Sommerfuglkoteletter av kveite på ertekrem.

Reklame | Krydra.no norrona.net Tallerken Lifestyle - Benedikt.

Spiser du lite erter? Da bør du kanskje tenke på om du vil spiser med av dem. Erter er sunne grønnsaker, full av næring. Høye på fiber og proteiner. Erter kjøpes som regel frosne eller hermetiske. Erter er billig mat, og passer til mye. Bruk dem i wok, stuinger, pesto, i paier, salater, eller som i denne retten, en ertekrem.

Oppskrift 2 porsjoner.

  1. Del tomater i 2. Kutt løk og paprika i passe biter. Sikori deles i 2. 2 blomkål bukeketter.
  2. Fisken skjæres nesten helt gjennom, topp til bunn av fileten. Brettes ut slik at du får en sommerfugl lignende kotelett.
  3. Erter kokes i 10 min, til de er møre nok. Siles og tilsettes 50 gr. smør, 0,5 dl fløte, estragon, salt og pepper. Saltet må raspes, eller knuses i en morter. Erter kjøres så med en stavmikser til en glatt krem. Holdes varm.
  4. Fisken stekes 3 – 4 min med 25 gr. smør på hver side, til gyllen farge. Salt og pepper.
  5. Blomkål og sikori dampes like lenge som fisken steker. Krydre med salt.
  6. Løk, paprika og tomater freses i 25 gr. smør. Salt og pepper her.

Anrett så fort alt er ferdig. Smaker helt fortreffelig.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg