Reklame |
Hjemmelaget julepålegg, er for mange en tradisjonsmat. De mest brukte påleggstyper er, sylte, ribbe/svinerull, okserull, leverpostei, lammerull og kokt tunge. Her kommer forslag til pålegg – presset svinerull, der jeg bruker rundpresse. Lager ellers svinerull av saltede svineknoker. Slipper da salt i oppskriften.
Oppskrift 1 stk. svinerull.
- 1,2 kg kjøtt fra saltet svineknoke ( ca. 2 knoker), inkl. svor – bunn og topp.
- 12 tsj. gelatinpulver.
- 9 tsj. miks av allehånde, muskat, ingefær, pepper og nellik. Finmalt/ støtet krydder – krydder fra Krydra.no
Inneholder: 1274 gr. vekt – 3867 kcal – 333,6 gr. fett – 15,7 gr. kbh – 8,1 gr. fiber – 199,5 gr. protein.
Dette utgjør ca. 1,23 gr. kbg pr 100 gr. pålegg.
- Her starter vi med å skjære kjøttet fra svineknokene. Fjern først svoren. Prøv å få kjøttet i så hele stykker som mulig.
- Ha clingfilm i tre lag, nok lengde til å kunne brette over kjøttet.
- Legg så svor tilpasset i bunnen. Så lagvis kjøtt, 4 tsj. gelatin og 3 tsj. krydder i hvert lag – 3 lag, og topp med tilpasset svor også på toppen.
- Ha vann i gryte, og sett dette til kok.
- Sett på toppen på pressa, og press så godt du kan. Sett så pressa i det kokende vannet.
- La det så småkoke i ca. 2 – 2,5 timer. Sett så gryta i kummen med kaldt vann og kjøl ned, før du tar ut pressa og setter denne i en form i kjøleskapet over natten.
2 kommentarer
Hei. ser på den fine fargen og regner med du har uteglemt noe i oppskriften
Nitrite kanskje ?
😄
Hei Gunnar Horpestad.
Nei, fargen er orginal. Svinerull er her laget på lettsaltet svineknoke, som har en mye finere farge enn om du skulle laget denne på fersk skinkestek eller sideflesk.
Da ville du fått en mye gråere farge. Foreslår derfor lettsaltet kjøtt til denne produksjonen. Det kan du godt gjøre selv ved å salte over natten. Hilsen KokkenGeir.