Viltgryte med Hjortekjøtt.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten

Viltgryte med Hjortekjøtt.

I påsken for mange, er det nok lammekjøtt som gjelder. Her i huset, er ikke det et møst. Tradisjoner er for mange noe man ikke bryter. Tradisjonelt sett har påsken vært en tid der sauebønder slaktet sauene sine. Dermed ble det naturlig å spise lam i påsken
fordi tilgjengeligheten var stor og kjøttet ferskt. Mye viltkjøtt får en tak i hele året. Oftest er kjøttet fryst, og vil da kunne oppbevares lenge i frysen. Hjortekjøtt er noe av det rimeligste viltkjøttet å få tak i. Hos Meny, får du hjorteskav til kr. 80,- pk. à 300 gr. sammenlignet med reinsdyrskav til kr 120,- som rimeligste. I denne oppskriften, er der brukt hjorteplomme/ flatbiff. Kjøttet er hel rent for fett. Noe sener kan der være, men lite av det også. Hjort er noe mildere i smak, sammenlignet med elg og reinsdyr.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. hjortekjøtt skjært i strimler eller terninger.
  • 4 stk. Cerisa poteter. En rød avlang potet. Delikatessepotet med utpreget smak. Kokefast.
  • 6 stk. store rosenkål.
  • 2 buketter brokkoli.
  • 1 middels gulrot i passe biter.
  • 4 blomkålbuketter.
  • 6 stk. middels sjampinjonger i båter.
  • 1 middels rødløk i båter.
  • 2 ss tyttebærsyltetøy / rørte tyttebær.
  • 2 ss. rømme.
  • 1,5 dl krem / matfløte.
  • Salt, pepper, rosmarin og timian etter behov.
  • Olje og smør til steking.
  1. Alle grønnsaker skylles godt. Poteter med skallet på.
  2. Poteter kan deles på langs, eller beholdes hele.
  3. Start med å koke poteter noe, før gulrot legges i. Resten av grønnsaker kokes med de siste ca. 5 min.
  4. Kjøttet brunes, og tilsettes løk og sopp de siste 3-5 min, før litt vann/ kraft og fløte tilsettes.
    La gryten koke noe inn, slik at sausen tykner lett. Om den blir for tykk, tilsettes litt mer vann/ kraft.
    Krydres til ønsket smak.
  5. Anrettes, toppet med tyttebærsyltetøy og rømme.

Ønsker du en lavkarborett, sløyfes poteter og tyttebær. Resten av retten er lavkarbo. Fløtemengde kan reduseres noe. Bruk da heller soyamelk – no sugar som erstatning.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg