Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten
I påsken for mange, er det nok lammekjøtt som gjelder. Her i huset, er ikke det et møst. Tradisjoner er for mange noe man ikke bryter. Tradisjonelt sett har påsken vært en tid der sauebønder slaktet sauene sine. Dermed ble det naturlig å spise lam i påsken
fordi tilgjengeligheten var stor og kjøttet ferskt. Mye viltkjøtt får en tak i hele året. Oftest er kjøttet fryst, og vil da kunne oppbevares lenge i frysen. Hjortekjøtt er noe av det rimeligste viltkjøttet å få tak i. Hos Meny, får du hjorteskav til kr. 80,- pk. à 300 gr. sammenlignet med reinsdyrskav til kr 120,- som rimeligste. I denne oppskriften, er der brukt hjorteplomme/ flatbiff. Kjøttet er hel rent for fett. Noe sener kan der være, men lite av det også. Hjort er noe mildere i smak, sammenlignet med elg og reinsdyr.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 gr. hjortekjøtt skjært i strimler eller terninger.
- 4 stk. Cerisa poteter. En rød avlang potet. Delikatessepotet med utpreget smak. Kokefast.
- 6 stk. store rosenkål.
- 2 buketter brokkoli.
- 1 middels gulrot i passe biter.
- 4 blomkålbuketter.
- 6 stk. middels sjampinjonger i båter.
- 1 middels rødløk i båter.
- 2 ss tyttebærsyltetøy / rørte tyttebær.
- 2 ss. rømme.
- 1,5 dl krem / matfløte.
- Salt, pepper, rosmarin og timian etter behov.
- Olje og smør til steking.
- Alle grønnsaker skylles godt. Poteter med skallet på.
- Poteter kan deles på langs, eller beholdes hele.
- Start med å koke poteter noe, før gulrot legges i. Resten av grønnsaker kokes med de siste ca. 5 min.
- Kjøttet brunes, og tilsettes løk og sopp de siste 3-5 min, før litt vann/ kraft og fløte tilsettes.
La gryten koke noe inn, slik at sausen tykner lett. Om den blir for tykk, tilsettes litt mer vann/ kraft.
Krydres til ønsket smak. - Anrettes, toppet med tyttebærsyltetøy og rømme.
Ønsker du en lavkarborett, sløyfes poteter og tyttebær. Resten av retten er lavkarbo. Fløtemengde kan reduseres noe. Bruk da heller soyamelk – no sugar som erstatning.