Lavkarbo Horn “a la Caprese.”

Reklame | Krydra.no alt av krydder og xanthangummi. Norrona.net tallerker fra Lifestyle serien Benedikt Granit.

Caprese – eller mozzarella med tomat og basilikum, er deilige smaker, minner fra Italia. I disse tider, da vi ikke kan reise, må vi hente inn de gamle minner fra dette herlige landet. Carprese, er typisk rett fra sør – Italia. Rettere sagt Capri, like utenfor Sorrento.

Caprese har etter hvert nesten blitt en nasjonalrett i Italia. Caprese salat serveres på mange restauranter over hele verden. Ingrediensene er enkle, smaksrike og flotte i fargen. I Italia brukes mye bøffel mozzarella, men jeg bruker den tradisjonelle laget av kumelk. Farger gjenspeiler det Italienske flaggets farger. Mange retter i Italia gjør det.

De gode smaker, tar jeg ofte med meg inn i andre retter. Her en frokost/lunsjrett som bør prøves. Enkel og rask å lage.

 

Oppskrift 3 porsjoner. ( 6 stk.)

  • 3 egg – romtemperert
  • 1,5 dl soyamelk uten sukker.
  • 0,5 dl kaldt vann.
  • 1 ss. olivenolje.
  • 1,5 ts. salt.
  • 80 gr. havrefiber.
  • 1,5 ss. fiberhusk.
  • 1/4 ts. xanthangummi.
  • 2 ts. tørrgjær.
  • 1 ts. bakepulver.

Fyll i horn:

  • 1,5 pk. – ca. 200 gr. mozzarella.
  • 4-5 ss. fersk finkuttet basilikumblader.
  • 20 stk. småtomater – miks.
  • Kvernet salt og pepper.
  • Drissel med olivenolje.

Horn Inneholder: 881 gr. – 1124 kcal. – 69 gr. fett – 10,4 gr. kbh. – 95,6 gr. fiber – 65,4 gr. protein.
Dette gir i underkant av 2 gr. kbh. stk. om du ser bort fra bildet, der det er tatt med litt spekeskinke, tomatskive og basilikum.

 

Lavkarbo Horn a la Caprese.
Lavkarbo horn med smaker av mozzarella, tomat og basilikum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåte: (Sett stekeovn på 180 °C).

  1. Start med å røre sammen egg, soyamelk, vann, olje og saltet. (Bør være romtemperert.)
  2. Vei opp, og finn frem de andre ingredienser, og rør dem godt inn.
  3. Elte sammen for hånd til slutt, og lag en ball.
  4. La deigen å hvile i 30 min. på benken før du kjevler ut deigen som vist på bilde under.
  5. Deigen må ikke være for tykk. Ca. 0,3 – 0,4 cm.
  6. Deles opp i 6 like trekanter.
  7. Kutt mozzarella i skiver, strimles eller kuttes i terninger.
  8. Tomat og basilikum kuttes også opp i passe biter.
  9. Legg så på garnityret som vist på bilder under.
  10. Ha så på litt olivenolje, kvernet salt og pepper på.
  11. Rull så horn fra ytterst mot midten. Legges på bakepapir
  12. Ha noen litt mozzarella på hvert horn.
  13. Stekes i ca 17-20 min. Avhenger av ovnen. Pass på så de ikke svir seg.
  14. Server gjerne med ekstra garnityr og spekeskinke – Parmaskinke.

 

 

 

 

 

 

Qr kode.
Qr kode til Lavkarbo Horn a la Caprese.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg