Makrell med syrlig rømmesalat.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder, salt, urter og ellers gode smakstilsetninger.

Årets første Makrell med syrlig rømmesalat.

 

Makrellen er i rute, og har funnet veien i fiskedisker i Arendal. Den er ikke kommet helt inn i fjordene våre enda, men ventes om ikke lenge. Makrellen sees å være på sitt beste i slutten av mai. Gytingen skjer i mai-juni i Nordsjøen og Skagerak. Rognen er også smakfull, samt leveren, som på vår makrell var flott, kremet og smakfull. Med syrlig rømmesalat, Franske nypoteter – Amandine, og hjemmelaget syltet rødløk, smakte dette fortreffelig.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 1 – 2 makrell a ca. 350-400 gr.
  • 10-12 middels Amandine poteter. Kokes i ca. 20 min – til de blir møre.
  • 1/4 agurk deles på langs. Så i skiver.
  • 1/4 stor rød paprika i passe strimler.
  • 1/4 middels spisskål, eller kinakål, snittes.
  • 3 ss. majones.
  • 3-4 ss lettrømme.
  • 3 – 5 ss eddik.
  • 3 ss. sukker, eller 1/2 kork flytende natreen.
  • Litt salt, hvitt pepper til krydring av fisk og salat.
  • 4 ss. smør til steking, og som smør til fisken.
  • 4 ss. syltet rødløk. Se oppskrift i denne linken.
  1. I tiden poteter koker, lages salaten. Kan ellers lages noen timer før, slik at smaker setter seg bedre.
    Salaten skal være lett sur/søt. Litt salt og pepper.
  2. Fisken renses. Hode og hale kuttes vekk. Skinnet vaskes god. Lag noen snitt i skinnet, og stek så fisken
    på begge sider til du kan løfte kjøttet fra ryggfinner med en kniv. Ca. 5-6 min på hver side.
    Øs fett over fisken med jevne mellomrom.
  3. Anrett, og nyt den gode smaken av årets første makrell.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg