Makrell med syrlig rømmesalat.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder, salt, urter og ellers gode smakstilsetninger.

Årets første Makrell med syrlig rømmesalat.

 

Makrellen er i rute, og har funnet veien i fiskedisker i Arendal. Den er ikke kommet helt inn i fjordene våre enda, men ventes om ikke lenge. Makrellen sees å være på sitt beste i slutten av mai. Gytingen skjer i mai-juni i Nordsjøen og Skagerak. Rognen er også smakfull, samt leveren, som på vår makrell var flott, kremet og smakfull. Med syrlig rømmesalat, Franske nypoteter – Amandine, og hjemmelaget syltet rødløk, smakte dette fortreffelig.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 1 – 2 makrell a ca. 350-400 gr.
  • 10-12 middels Amandine poteter. Kokes i ca. 20 min – til de blir møre.
  • 1/4 agurk deles på langs. Så i skiver.
  • 1/4 stor rød paprika i passe strimler.
  • 1/4 middels spisskål, eller kinakål, snittes.
  • 3 ss. majones.
  • 3-4 ss lettrømme.
  • 3 – 5 ss eddik.
  • 3 ss. sukker, eller 1/2 kork flytende natreen.
  • Litt salt, hvitt pepper til krydring av fisk og salat.
  • 4 ss. smør til steking, og som smør til fisken.
  • 4 ss. syltet rødløk. Se oppskrift i denne linken.
  1. I tiden poteter koker, lages salaten. Kan ellers lages noen timer før, slik at smaker setter seg bedre.
    Salaten skal være lett sur/søt. Litt salt og pepper.
  2. Fisken renses. Hode og hale kuttes vekk. Skinnet vaskes god. Lag noen snitt i skinnet, og stek så fisken
    på begge sider til du kan løfte kjøttet fra ryggfinner med en kniv. Ca. 5-6 min på hver side.
    Øs fett over fisken med jevne mellomrom.
  3. Anrett, og nyt den gode smaken av årets første makrell.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg