Reklame | Krydra.no Alt av krydder, salt, urter og ellers gode smakstilsetninger.
Makrellen er i rute, og har funnet veien i fiskedisker i Arendal. Den er ikke kommet helt inn i fjordene våre enda, men ventes om ikke lenge. Makrellen sees å være på sitt beste i slutten av mai. Gytingen skjer i mai-juni i Nordsjøen og Skagerak. Rognen er også smakfull, samt leveren, som på vår makrell var flott, kremet og smakfull. Med syrlig rømmesalat, Franske nypoteter – Amandine, og hjemmelaget syltet rødløk, smakte dette fortreffelig.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 1 – 2 makrell a ca. 350-400 gr.
- 10-12 middels Amandine poteter. Kokes i ca. 20 min – til de blir møre.
- 1/4 agurk deles på langs. Så i skiver.
- 1/4 stor rød paprika i passe strimler.
- 1/4 middels spisskål, eller kinakål, snittes.
- 3 ss. majones.
- 3-4 ss lettrømme.
- 3 – 5 ss eddik.
- 3 ss. sukker, eller 1/2 kork flytende natreen.
- Litt salt, hvitt pepper til krydring av fisk og salat.
- 4 ss. smør til steking, og som smør til fisken.
- 4 ss. syltet rødløk. Se oppskrift i denne linken.
- I tiden poteter koker, lages salaten. Kan ellers lages noen timer før, slik at smaker setter seg bedre.
Salaten skal være lett sur/søt. Litt salt og pepper. - Fisken renses. Hode og hale kuttes vekk. Skinnet vaskes god. Lag noen snitt i skinnet, og stek så fisken
på begge sider til du kan løfte kjøttet fra ryggfinner med en kniv. Ca. 5-6 min på hver side.
Øs fett over fisken med jevne mellomrom. - Anrett, og nyt den gode smaken av årets første makrell.
0 kommentarer