Sprø ribbe på julaften.

Sprø svor, er det en del som sliter med på julaften. Hvordan skal en steke ribben for å få sprø svor. Det er ikke så vanskelig. Først må du finne en ribbe som er nok fett på, under svoren. Mange velger med lite fett, men husk ar da vil du ha mindre mulighet til sprø svor. Tynnribbe, som mange velger, skal ha bein på ribbestykket. Om ikke der er bein, styr unna, da er det sideflesk. Du må da gjerne bemerke dette til kjøttdisken/ butikken som selger dette. Lure folk er ikke nødvendig.

Ribben rutes godt, krydres med salt og pepper på begge sider. Om du liker å krydre dagen før, gjør du det. Ribben legges så over i en ildfast form – langpanne. Ha da gjerne en rull ev folie midt under ribben, slik at ribben ligger i en bue over folien. Har du en ribbeform, har denne er rist som er buet. Ha 1/2 liter vann i formen. Ha folie over ribben, og stek den på 200 grader i ca 45 min. Ta så bort folien, og sett ned varmen til 160 grader. La ribben steke til svoren begynner å bli sprø. Mulig du må ha mer væske/ kraft i formen. Gjerne noe løk, gulrot og sellerirot i biter, om du ønske litt smak i kraften. Øk gradene til 210-220 grader, og stek ribben til du har sprø svor over det hele. Pass på så den ikke svir seg. Temperatur er avhengig av ovn. Lykke til.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg