I forkant av påsken, stekte jeg tunfiskbiffer. Det ble rester, noe som ikke kastes. Mat kaster vi ikke, gjør vi vell! Nei, tunfisken skal brukes, og kan nyttes til flere ting. Her en salat med rester av ris og salat fra andre retter. Smaker av karri, fetaost, hvitløk og nyplukket ramsløk. Herlig.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 150 gr. tunfisk, stekt eller i olje
- 50 gr. fetaost i olje.
- 1,5 dl. kokt ris.
- 2 gode never blandet salat.
- 1 dl. spinatsaus.
- 2 ss rømme.
- 1 ss finhakket fersk ramsløk.
- 2 buketter kokt brokkoli.
- 1/4 finternet rødløk.
- 1 ss fish sauce.
- Litt salt og pepper.
- Litt sitronsaft.
- Tunfisken rives/kuttes i fine biter.
- Bland salat, ris, fetaost.
- Tilsett fish sauce, litt salt og pepper, og bland godt.
- Rømmen røres inn i den kalde spinatsausen. Tilsettes sitron, salt og pepper, og den finsnittede ramsløken.
- Anrett og nyt de mange rester på en ny måte. Ønsker du brød, velger du det som smaker.
0 kommentarer