Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. Bestill med kokkengeir10 og få 10% på din bestilling.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 gr. svin indrefilet.
- 3 poteter. Medium. Skrelles og tynnskives.
- 1 tomat – delt i 2.
- 150 gr. brokkoli. Buketter.
- 1 rødløk i båter.
- 10 stk. rosenkål. Skives.
- 25 gr. tørket soppblanding, skivet. Skylles og legges i bløt i lunkent/varmt vann i 30 min.
- 1 dl kremfløte.
- 1 dl. kraft av bløtlegging av sopp.
- 2 ss. smør, samt litt olje til steking av poteter mm.
- Salt, pepper og timian som smakstilsetning.
Ta ellers vare på vannet fra bløtlegging av soppen. Det er riktig så god smak i dette.
- Start med å bløtlegge soppen.
- Svinefileten stekes hel, eller deles i 2 porsjoner. Brunes i litt smør og olje stekepannen. Krydres lett med salt og pepper.
- Sett stekeovnen på 200 °C, og stek fileten i ca. 10-15 min. Tas ut av ovnen, og skal hvile like lenge som steketid.
- Poteter stekes i panne til gyllen farge. Salt, pepper og litt timian som krydder.
- Soppen freses i litt smør, før kraft og fløte tilsettes. Kokes lett in til passe tykk saus, eller du jevner med ca. 1 tsj. tapioka eller maizena rørt ut i litt kaldt vann.
- Løk og rosenkål stekes i smør i ca. 5 min. Salt og pepper som krydder.
- Tomaten steker med kjøttet de siste 5-8 min.
- Brokkoli dampes i 3-5 min. Litt salt.
0 kommentarer