Svin indrefilet på soppsaus.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. Bestill med kokkengeir10 og få 10% på din bestilling.

Svin indrefilet på soppsaus med råstekte poteter, gode grønnsaker.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. svin indrefilet.
  • 3 poteter. Medium. Skrelles og tynnskives.
  • 1 tomat – delt i 2.
  • 150 gr. brokkoli. Buketter.
  • 1 rødløk i båter.
  • 10 stk. rosenkål. Skives.
  • 25 gr. tørket soppblanding, skivet. Skylles og  legges i bløt i lunkent/varmt vann i 30 min.
  • 1 dl kremfløte.
  • 1 dl. kraft av bløtlegging av sopp.
  • 2 ss. smør, samt litt olje til steking av poteter mm.
  • Salt, pepper og timian som smakstilsetning.

Ta ellers vare på vannet fra bløtlegging av soppen. Det er riktig så god smak i dette.

  1. Start med å bløtlegge soppen.
  2. Svinefileten stekes hel, eller deles i 2 porsjoner. Brunes i litt smør og olje stekepannen. Krydres lett med salt og pepper.
  3. Sett stekeovnen på 200 °C, og stek fileten i ca. 10-15 min. Tas ut av ovnen, og skal hvile like lenge som steketid.
  4. Poteter stekes i panne til gyllen farge. Salt, pepper og litt timian som krydder.
  5. Soppen freses i litt smør, før kraft og fløte tilsettes. Kokes lett in til passe tykk saus, eller du jevner med ca. 1 tsj. tapioka eller maizena rørt ut i litt kaldt vann.
  6. Løk og rosenkål stekes i smør i ca. 5 min. Salt og pepper som krydder.
  7. Tomaten steker med kjøttet de siste 5-8 min.
  8. Brokkoli dampes i 3-5 min. Litt salt.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg