Bringebærdrøm. (Lavkarbo)

Lavkarbokurer er for mange en utfordring når det gjelder variasjon i kosten.
Tilfredsstillelse av det søte inntaket, er ofte det de sliter med. Her kommer en rett laget med bringebær og rundstykke, brød deig med lavt kbh innhold. Bringebær har lavt kbh innhold målt mot mange andre bær, så derfor brukes dette bæret. 

Rundstykke deig: Tilsatt litt sødme.

  • 1 bx ricotta – 250 gr.
  • 2 egg.
  • 80 gr. finmalte mandler – gjerne skållede.
  • 10 gr. sesamfrø – lyse.
  • 10 gr. kruskakli.
  • 2 ts. bakepulver.
  • 1,5 dl smeltet smør – flytende smør/raps.
  • 1 ts. salt.
  • ½ kork flytende natreen.
  • 2 ss sæter rømme
  • 2 ss fiberhusk.

Innhold: 8 stk – 203,4 gr. fett – 12,2, gr. kbh – 31,2 gr. fiber – 64,8 gr. protein.
Gir ca.1,5 gr kbh/stk. småkake.

Rør godt sammen ricotta og egg, før alt bortsett fra fiberhusk røres inn. Fiberhusken røres godt inn til slutt, og sett røra til hviling i ca 5 min. Forme så 8 – 10 like boller, som formes til litt flate kaker. Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. La hvile til de blir kalde. 

Krem og bringebær til desserten:

  • ? ltr kremfløte. ( 8,7 gr. kbh – 1,087 gr. kbh/stk)
  • 2 – 3 ss flytende natreen.
  • 240 gr. bringebær. ( 7,68 gr. kbh) 30 gr. på hver kake. (0,96 gr. kbh/stk)

Totalt inneholder pr. stk = 3,55 gr. kbh.

Pisk kremfløte til passe tykk krem, og tilsett så søtningen. Føl deg frem med natreen, til du får en passe søt krem. Litt kanel kan tilsettes om det er ønskelig. 
Ha krem på hver av småkakene, pynt med bringebær på toppen. 

 

Bringebærdrøm, lavkarbo. 3,55 gr. kbh stk.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg