Dronning Mauds pudding eller Dronning Mauds fromasj, er en krem og sjokolade dessert. Den består hovedsakelig av krem, eggedosis og sjokolade. Desserten het opprinnelig Haugesundsdessert. Desserten ble til i 1906, det året Kong Haakong og hans hustru var på signingsferd i Norge. En utrolig god dessert.
8 personer.
- 5 eggeplommer.
- 5 ss Krydra juksesukker. (Sukkererstatning 1:1).
- 5 gelatinplater.
- 5 dl fløte.
- 0,75 dl. portvin.
- 200 gr. mørk kokesjokolade.
- 150 gr. friske bringebær.
245,4 gr. fett – 29,1 gr. kbh – 31,6 gr. fiber – 45,2 gr. protein
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5-7 min. Pisk eggeplomme og juksesukker fra Krydra.no til tykk eggedosis. Stivpisk kremen og bland den inn i eggedosisen. Press ut vannet av gelatinen når gelatinen er myk. Smeltes forsiktig på svak varme med i portvin. Kjøles litt ned, før du visper den inn i eggedosisen i en tynn stråle. Rør inn resten portvinen. Legg krem og raspet sjokolade lagvis i en skål, eller i en bolle. Desserten må sette seg litt i kjøleskapet før servering. Regn ca. 2-3 timer. Toppes med raspet sjokolade og friske bringebær som pynt. Dette er en toppers dessert.