Dronning Maud Fromasj. (Lavkarbo)

Dronning Mauds pudding eller Dronning Mauds fromasj,  er en krem og sjokolade dessert. Den består hovedsakelig av krem, eggedosis og sjokolade. Desserten het opprinnelig Haugesundsdessert. Desserten ble til i 1906, det året Kong Haakong og hans hustru var på signingsferd i Norge.  En utrolig god dessert.

8 personer.

  • 5 eggeplommer.
  • 5 ss Krydra juksesukker. (Sukkererstatning 1:1).
  • 5 gelatinplater.
  • 5 dl fløte.
  • 0,75 dl. portvin.
  • 200 gr. mørk kokesjokolade.
  • 150 gr. friske bringebær.

245,4 gr. fett – 29,1 gr. kbh – 31,6 gr. fiber – 45,2 gr. protein

Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5-7 min. Pisk eggeplomme og juksesukker fra Krydra.no til tykk eggedosis. Stivpisk kremen og bland den inn i eggedosisen.  Press ut vannet av gelatinen når gelatinen  er myk. Smeltes forsiktig på svak varme med i portvin. Kjøles litt ned, før du visper den inn i eggedosisen i en tynn stråle.  Rør inn resten portvinen. Legg krem og raspet sjokolade lagvis i en skål, eller i en bolle. Desserten må sette seg litt i kjøleskapet før servering. Regn ca. 2-3 timer. Toppes med raspet sjokolade og friske bringebær som pynt. Dette er en toppers dessert.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg