Mange leter etter en god oppskrift på glutenfrie produkter. Denne oppskriften kan kanskje være en å prøve.
- Følg linken til oppskrift/innhold i deigen.
- https://kostholdsplanleggeren.no/dishes/1c8e60aa-8587-43bc-1aad-08db18cbddcb
Ellers kan dere følge dette innholdet: - 500 gr. Jyttemel – glutenfritt.
- 100 gr. havregryn – glutenfritt.
- 4 ss. av sesamfrø, linfrø, gresskarfrø, chiafrø.
- 40 gr. fiberfin – glutenfri.
- 15 gr. psyllium. (1,5 ss.)
- 2 pk. tørrgjær.
- 2 tsj. salt.
- 2 ss. honning – flytende.
- 1 dl solsikke/rapsolje.
- 8-9 dl. lunkent vann.
- Bland sammen alt det tørre.
- Tilsett så honning, olje og vann (litt etter litt). Gir 25 rundstykker a` ca. 75 gr. 18-20 ved 100 gr.
- Heves 30 min i miksebollen.
- Etterheves litt på plate eller i form.
- Stekes fra kald ovn 180-200 °C i ca. 50 min. Kan variere fra ovn til ovn.
Ønsker du å lage mindre brød, deler du oppskrift i 4. Legges over i 2 brødformer med 2 brød i hver form, delt med bakepapir mellom hvert brød.
0 kommentarer