Gratinerte epler med mandler og valnøtter.

Pink lady er en av de nye sortene tofarget eple. Den har klare røde striper på gul bakgrunn og dette gir eplet et skinnende utseende. Smaken er svært søt og samtidig aromatisk. Sorten er utviklet i Australia og selges som luksusfrukt til høy pris. Eplet har meget god holdbarhet. Pink Lady er et kommersielt navn og det stilles strenge krav for å bruke navnet. Frukt som ikke helt tilfredsstiller kravene selges under navnet Cripp’s Pink. Pink Lady er lenge kåret som “det beste eplet” blant epler, men tester har vist at Granny Smith utkonkurrerte Pink Lady. Dette er selvsagt smak og behag. Granny Smith er et gressgrønt og skinnende eple som er middels stort og rundt. Eplet med det pussige navnet ble funnet som en mutasjon i hagen til en bestemor Smith i Australia og har derfra blitt spredd over store deler av verden. Sorten er verdens mest populære grønne eple og har sprøtt, hvitt fruktkjøtt med syrlig aroma. God holdbarhet. (Info Frukt.no)

Pink Lady er eplet jeg har brukt i denne oppskriften.

Oppskrift 3 porsjoner.

    • 3 stk. epler.
    • 2 stk. eggehviter.
    • 75 gr. sukker – alternativ til sukker.
    • 50 gr. mandler.
    • 30 gr. valnøtter
    • 15 stk. blåbær – pynt.
    • Litt flytende honning – topping.
    • 25 gr. smør, eventuelt rester etter baconfett – smaker godt i denne desserten.
    • (Rester av pepperkaker eller krumkaker. Dette er ikke i oppskriften, men er godt i følge.)
    • Litt strø med salt – ikke mye.
    1. Skrell epler, og fjern kjernen.
    2. Ha vann og 25 gr. sukker i en gryte.
    3. Tilsett epler, og la det koke til epler er møre.
    4. Ta ur epler og la dem kjøle noe ned, før du moser dem med en gaffel.
    5. Knus mandler og valnøtter, og bland dem inn i eplemosen.
    6. Smelt smøret. Røres inn i eplemos.
    7. Smør en passe ildfast form, og fordel eplemosen i formen.
    8. (Knus pepperkaker eller krumkaker og legg på eplemosen)
    9. Sett stekeovn på 225 °C, og la den bli varm.
    10. Stivpisk eggehviten med sukker og et lite dryss av salt. Saltet hjelper til med å få eggehvite raskere stiv.
    11. Bruk en skje eller slikkepott til å fordele eggehviten/marengsen på topp. Gjerne litt bølgeformet, noe som gir et fint spill.
    12. Stekes i ovnen til gyllen farge. Om du har en brennelampe, kan du bruke denne isteden. Går raskere, og du har bedre kontroll.
    13. Desserten skal være lett lun.
    14. Toppes med blåbær og honning før servering.
    15. Server ellers med en god vaniljesaus eller is om du ønsker.

 

Gratinerte epler med mandler og valnøtter.

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg