Helt gratinert. (Lavkarbo)

Vi har rundet 1 vinterdag, 14 oktober. Herfra og utover, kan vi forvente oss at den kalde årstid viser sin vakre natur. Mange nytelser venter i denne tiden. Det er også tiden for de fete, søte, store, og smakfulle måltider. Oktoberfest er også i full gang. Det har ikke alltid vært slik festen er i dag, med sine store øltelt, der kvinner og menn er ikledd dirndl og lederhosen. Oktoberfest har historie tilbake til 1810, da ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese giftet seg. Kongehuset arrangerte da en fest for folket med hesteveddeløp, bød på øl, og festiviteter. I dag, starter festen i september, og varer festen gjerne i 16 dager til 1 helg i oktober. Med sine store øltelt, mye god mat, kvinner og menn i flotte bekledninger, gjør det til at festen trekke til seg mye gjester. Nok med fest for denne gang.

Retten i dag, er preget av havet, tilbehør som spinat, blomkål og brokkoli. Hele retten gratineres, hvor spinaten sammen med ricotta legges som et lokk på ørreten.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 200 gr. ørretfilet – skinn og benfri.
  • 1 stor pose spinat – vaskes og dampes 3-4 min.
  • 250 gr. ricotta ost.
  • 150 gr. blomkål.
  • 150 gr. brokkoli.
  • 2 ss Olivero smør.
  • 1 egg.
  • 1 tsj. Dansk røkt druidesalt – Krydra.no
  • 1 tsj. røkt Banasura pepper, hel – Krydra.no
  • 1/2 tsj. Kampotpepper, hvit – Krydra.no
  • 1 tsj. Afrikansk snøflaksalt – Krydra.no
  • Littolje til steking.

1262 kcal – 93 gr. fett – 9,9 gr. kbh – 13,9 gr. fiber – 90 gr. protein.

Pepper varmes lett opp i en panne. (se pose). Støtes så sammen med røkt salt i en morten. Spinaten kjøles ned og presses for vann. Hakkes så lett opp, før den blandes med 1/2 bx ricotta og  deler av kryddermiksen. Del opp blomkål og brokkoli i passe biter. Kokes lett i ca. 3 min. Sil av vannet, legg grønnsaker i en smurt form, Rør sammen 1/2 bx. ricotta, egget og litt Afrikansk snøsalt. Ha fisken i en ildfast form smurt med litt olivenolje. Ha litt av kryddermiksen over fisken. Dekk så fisken med spinat og ricotta røren. Grønnsaker og fisken settes i ovn på 200 grader i 20 min. Siste 2 min, tilføres 2 ss Olivero smør på fisken. Serveres med en gang steketid er over.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg