Høsten er her, med sine kjølige dager og netter. Her kommer en løksuppe med 4 sorter løk, bacon og selleri. Er skikkelig høstsuppe som varmer hjertet på kalde høstkvelder.
Oppskrift 4 personer.
- 3 stk. middels løk – lys løk.
- 2 stk. middels rød løk.
- Purreløktopper. Lik mengde som de to foregående løktyper.
- 2 stk. hvitløksfedd.
- 1 neve selleri rot topper/blader.
- 1,5 l grønnsaks kraft.
- 4 cl Cognac.
- 2 ss ketchup eller tomatpure`
- 2 tometer i biter.
- 200 gr. ristet bacon.
- 2 ss fersk hakket timian.
- 2 ss fersk hakket basilikum.
- Salt, pepper, 2 ss Hp saus, 2 ss Worcester saus, 5 ss kikkoman.
- 4 skiver pariserloff, eller annet brød.
- 8 ss raspet ost til gratinering.
Løk kuttes i båter, strimler, skiver. Freses i olivenolje, sammen med finkuttet selleriblader og timian og tomat. Tilsettes kraften. Kokes i ca. 15-20 min. Smakes til med punkt 13, samt Cognac. og ketchup. Bacon stekes. Brød toppes med ost og gratineres. Legges i suppen ved anretning. Server ellers med godt brød. Her med hvitløks snurrer laget på rundstykke deig. Bacon serveres ved siden av, eller du tar den bort om ønsket.
0 kommentarer