Høstens smaksopplevelser på Dronningstien.

Reklame | Krydra.no Alt av smaker til maten. Bakeren og Kokken.

Dronningstien I Hardanger, ved Hardangerfjorden på Vestlandet, er en tursti som går fra Kinsarvik til Lofthus, eller motsatt.  Den er kjent for å være en av HM Dronning Sonjas favoritturer. Jeg og mitt turfølge, kan bekrefte at dette er en flott tur. 9 september, i flott vær, gikk jeg og et følge på 3 fra Kinsarvik til Lofthus. Vi campet på Lofthus camping. Vi tok taxi til startpunktet Røte i Kinsarvik, ca. 300 mtr.oh. Stigningen oppgis til ca. 1100 mtr.oh. Vi toppet turen på 1111 mtr.oh. Turen oppgis til 5-6 timer, krevende tur. God stigning i starten, tøft ned igjen til Lofthus. Vi brukte 13 timer, men vi tok det helt ned. Vi brukte god tid på fotografering, litt dronefilming, gode pauser, der også middag ble laget like ved varden på toppen. Maten vi kokte, var gryte på reinsdyrskav. Her brukte vi prekokte grønnsaker, soppblanding fra Krydra.no, samt rødvin vi bar med oss. Det ble selvsagt litt vin i maten, og litt i kokken. Annet godt drikke hadde vi også i sekken. Etter en god middagspause, tok vi oss tid til fotografering av solnedgangen. Mørkt ble det fort, og vi gikk siste 1-2 timer med hodelykt. Ikke noe å anbefale, om ikke du er turvant. Vi startet vår tur kl 09:00, og var tilbake i campen kl 23:00. Gode og trøtte, fant vi køya fort. Absolutt en tur å ta, om dere ønsker en flott opplevelse, nyte god Norsk natur. Her kommer bilder og oppskrift på vår gryterett.

Dronningstiens viltgryte, toppet med selvplukket kantarell og tyttebær. 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 1 pose reinsdyrskav. 400-500 gr.
  • Like mye grønnsaker i terninger.
    Grønnsaker: Gulrot, sellerirot, persillerot, løk, soppblanding,
  • 1 pose potetmos, tilsatt melk. (Familie pakning).
    Her kokes kun vann, og tilsettes. Ferdig på 3 min.
  • 1 krt. matfløte.
  • 2 dl kraft etter bløtlegging av soppblanding.
  • 2 ss. tapioka pulver, eller maizena.
  • Salt, pepper, viltkrydder.
  • Litt olje til steking.
  • Pynt: Selvlukket kantarell og tyttebær.
  1. 50 gr. tørket soppblanding, 2 dl. lunkent vann.
    Bløtlegges til soppen er passe myk. Ca. 15-20 min.
  2. Finn frem stormkjøkkenet. Passelig gryte til potetmos og gryterett må til.
  3. Kjøttet brunes over 2 omganger.
  4. Grønnsaker som kjøttet. Grønnsaker er kokt på forhånd i ca. 5 min. Kjølt ned, blandet med tapioka/maizena,  og vacumert for turen, pakket tett for turen.
  5. Ha så kjøtt  tilbake i en gryte.
  6. Tilsett soppen, med væsken. La det koke under lokk/stekepannen fra stormkjøkkenet, til kjøttet er passe mørt.
  7. Ha så i grønnsaker, fløte og krydder. La det koke til gryteretten tykner.
  8. Gjør ferdig potetmosen som anvist på pakken.
  9. Gryterett serveres, pyntet med lettstekte kantareller og tyttebær.
  10. Serveres med deilig rødvin. Selvsagt på kartong.

Her nytes maten, naturen og været med familien. Kan ikke bli bedre.

Smaksopplevelser på Dronningstien.

 

 

 

 

 

Stormkjøkken fra Bakeren og Kokken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg