Julens Ingefærkaker.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett. Forhandler av Miron glass - fiolette glass. Topp til krydder og urter.

Ingefærkaker.

 

 

 

 

 

Bruk kokkengeir10 ved bestilling, og få 10 % rabatt.

 

En av julens absolutte småkaker, er Ingefærkaker. For mange år siden, fant min kone oppskriften på disse småkakene i et magasin. Husker ikke hvilket, men det betyr ikke mye. De falt i smak, og bakes i heimen til jul. Ingefæren er viktig. Oppskriften innehar også noen av de andre julekrydderier. Kjøper ikke disse krydder i butikken, men hos Krydra.no
Krydder derfra har en halt annen kvalitet. Håper disse faller i smak.

 

Deigen bør lages dagen i forveien. Legges kjølig.

  • 250 gr. sukker.
  • 2 dl. sirup.
  • 1 ss. kanel, Ceylon, finmalt – økologisk.
  • 1/2 ss ingefær, malt – økologisk.
  • 1/4 ss. nellik, malt  av hele – økologiske. Jeg brukte elektrisk krydderkvern.
  • 250 gr. melange margarin.
  • 1 ss. natron.
  • 2 egg.
  • Ca. 725 gr. hvetemel – siktet.
  1. Gi sukker, sirup og krydder et oppkok.
  2. Tilsett natron, og hell det straks over smøret som ligger i en bolle.
  3. Rør til smøret er helt smeltet, og blandingen er kald.
  4. Visp sammen eggene. Rør dem så sammen med smørblandingen.
  5. Rør til slutt inn melet litt og litt. Arbeid den godt sammen.
  6. Sett deigen kaldt over natten. Kan godt ligge noen dager kjølig, om ikke du lager småkaker dagen etter.
  7. Stekes på 225 grader, midt i ovnen i ca. 5-7 min. Pass på så de ikke svir.
  8. Kan sprøytes med melisglassur om ønskelig.
  9. Lag gjerne pepperkakehus av samme deig.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg