Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett. Forhandler av Miron glass - fiolette glass. Topp til krydder og urter.
Registrert som kunde? Klikk her for å logge inn
Har du en kupong? Klikk her for å skrive inn koden din
Bruk kokkengeir10 ved bestilling, og få 10 % rabatt.
En av julens absolutte småkaker, er Ingefærkaker. For mange år siden, fant min kone oppskriften på disse småkakene i et magasin. Husker ikke hvilket, men det betyr ikke mye. De falt i smak, og bakes i heimen til jul. Ingefæren er viktig. Oppskriften innehar også noen av de andre julekrydderier. Kjøper ikke disse krydder i butikken, men hos Krydra.no
Krydder derfra har en halt annen kvalitet. Håper disse faller i smak.
Deigen bør lages dagen i forveien. Legges kjølig.
- 250 gr. sukker.
- 2 dl. sirup.
- 1 ss. kanel, Ceylon, finmalt – økologisk.
- 1/2 ss ingefær, malt – økologisk.
- 1/4 ss. nellik, malt av hele – økologiske. Jeg brukte elektrisk krydderkvern.
- 250 gr. melange margarin.
- 1 ss. natron.
- 2 egg.
- Ca. 725 gr. hvetemel – siktet.
- Gi sukker, sirup og krydder et oppkok.
- Tilsett natron, og hell det straks over smøret som ligger i en bolle.
- Rør til smøret er helt smeltet, og blandingen er kald.
- Visp sammen eggene. Rør dem så sammen med smørblandingen.
- Rør til slutt inn melet litt og litt. Arbeid den godt sammen.
- Sett deigen kaldt over natten. Kan godt ligge noen dager kjølig, om ikke du lager småkaker dagen etter.
- Stekes på 225 grader, midt i ovnen i ca. 5-7 min. Pass på så de ikke svir.
- Kan sprøytes med melisglassur om ønskelig.
- Lag gjerne pepperkakehus av samme deig.
0 kommentarer