Lavkarbo Lørdag uke 2.

Frokost: Egg og bacon med ost.

  • 3 egg.
  • 6 skiver bacon. (ca. 120 gr.)
  • 50 gr. lavkarbobrød. 1 skive.
  • 3 skiver (ca. 40 gr.) Norvegia – eller annen hvit ost.
  • 100 gr. tomat.
  • 50 gr. agurk.
  • 2 salatblad.
  • 20 gr. smør.

1020 kcal –  85,1 gr. fett –  4 gr. kbh – 7,6 gr. fiber –  55,9 gr. protein.

Lunsj. Agurk, tomat og sellerisalat med bacon.

  • 100 gr. bacon i terninger – stekes.
  • 1 tomat i båter.
  • 50 gr. Jarlsberg – ternet.
  • 50 gr. agurk -ternet.
  • 30 gr. stangselleri – ternet.
  • 20 gr. majones.
  • 20 gr. sæter rømme.

Litt pizzakrydder, salt, peppermiks og fersk basilikum. Her blandes alle grønnsaker. Rømme og majones blandes med krydder og urter, til ønsket smak. Bacon og ost toppes på salaten.

858 kcal –  79,2 gr. fett –  3,4 gr. kbh –  2,7 gr. fiber –  31,8 gr. protein.

 

Middag: Storfe indrefilet med kongereker.

4 porsjoner.

  • 800 gr. storfe indrefilet.
  • 20 stk. (ca.340 gr.) scampi u skall. Rå eller kokt.
  • 12 stk. grønn asparges (ca. 180-190 gr.)
  • 2 stk. tomater. Delt i 2.
  • 8 skiver (ca. 160 gr. ) bacon.
  • 300 gr. majones.
  • 1 ts. tørket estragon.
  • 0,5 dl kremfløte.
  • 20 gr. smør.
  • 1 stk. sjalottløk – middels str.
  • 12 buketter ( ca. 360 gr.)
  • Salt og peppermiks.

 

Sett ovnen på 200 gr. Svi av biffen – hel eller delt i 4 like deler.

Stekes til den oppnår ca. 58 grader i kjernen. La hvile etter steking i ca. 10 min. Kok opp vann med litt salt i. Blomkål og asparges dampes i ca. 3 min. Tomater stekes med biffen de siste 8 min. Salt og pepper. Smelt smøret lett i en panne. Ha i majonesen. Estragon, og sjalottløk, dampes lett i litt vann, til løken blir myk. Kokes til nesten alt vann er borte. Røres så inn i majonesen. Dette blir en lettvinn bearnaise. Tilsett litt salt og pepper etter smak. Stek bacon. Herlig middag.

4416 kcal –  358 gr. fett –  22,8 gr. kbh –  14,8 gr. fiber – 268,7 gr. protein.

 

Kveldsmat: Lørdagskos 2 personer.

  • 1 pose (140 gr.) baconcrisp – Europris.
  • 4 gl  rødvin – hvitvin med mindre enn 3 gr. sukker pr ltr.
  • 300 gr. Norvegia – lettere, eller annen lettost.

Del osten i 4 – kvarter. Krydres med pizzakrydder, og stekes i ovnen på 200 – 220 gr. på bakepapir til gyllenbrun farge. Følg med. Ta ut og la osten kjøles ned. Crispi og mektig.

Blir sprø. Husk, alkoholen vil forbrenne først.

2008 kcal –  112,4 gr fett –  3,6 gr. kbh –  0 g fiber –  160,5 gr. protein.

Ikke sikkert dere klarer å spise opp all baconcrisp – mektig snack`s.

2 kommentarer
    1. Hvorfor bruker du lett-ost? Er det ikke alltid best med helfete produkter slik at man unngår ekstra karbohydrater som som regel finnes i lettprodukter?

      1. Hei Inger Synnøvedatter.
        Lettost ble her brukt, fordi det var dette som ble brukt som vist første gang jeg hadde med Ketolyse å gjøre. Her kan du selvsagt bruke fetere ost, desto bedre i kuren. La deg likevel ikke lures av fettinnholdet. Se denne forklaring.
        Tørrstoff er det som er igjen etter at alt vannet er fjernet. Melkens tørrstoff består av proteiner, fett, laktose, vitaminer og mineraler. Fett i tørrstoff (F.i.T) er den vanligste betegnelsen for å angi fettinnhold i ost. Etter at vanninnholdet er trukket ut måler man fettinnholdet i det som da er igjen (tørrstoffet). Som en tommelfingerregel kan man si at fettinnholdet i ost er omtrent halvparten av F.i.T.-verdien. F.i.T.-verdien betegnes med + eller %. Hilsen KokkenGeir.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg