Lavkarbo – Mandag uke 1.

Frokost:

  • 2 dl kaffe – traktet/kokt.
  • 1 dl helmelk, 3,5% fett.
  • 0,5 tomat – middels(mdl).
  • 30 gr. (5 skiver) agurk.
  • 3 skiver, (ca. 30 gr.) kokt skinke.
  • 3 skiver, (ca. 40 gr.) norvegia ost, eller annen fet ost.
  • 2stk egg, kokt/eggerøre/omelett.

Innhold: 415 kcal – 27,4 g fett –  6 gr. kbh –  0,8 g fiber –  35,5 g proteiner
Tar du bort 1egg og erstatter melken med kaffe/te m/natreen suketter, reduseres karbohydrater (kbh) med 4,8 gr. kbh. Bruk gjerne litt melk i kaffe eller te.

Lunsj – Rekesalat:

  • 100 gr. reker i lake.
  • 20 gr. purreløk i skiver.
  • 1 stk. tomat i båter (ca. 100 gr.)
  • 30 gr. paprika – grønn, strimles.
  • 30 gr. agurk i skiver.
  • 100 gr. mix hjerte/ruccola salat.

Dressing: 5 ss olivenolje, 2 ss sitronsaft, litt salt og peppermiks. Røres godt sammen.

549 kcal, 50,6 g fett – 5,5 gr. kbh –  3,9 g fiber – 16,1 g proteiner.

 

Middag – Bacon og osteburger.

Herlig rett med sprøstekt bacon og ost på toppen. Burger faller alltid i smak.
Her anrettet på en seng av salat. Retten inneholder ca. 8,0 gr. kbh.

Oppskrift 2 personer.

  •  600 gr. kjøttdeig.
  •  1 egg.
  •  4 ss  lavkarbomel, bakemiks. ( Kan bruke potetmel om ikke lavkarbo)
  •  1 dl kaldt vann.
  •  Salt, pepper og litt aromat smaksforsterker.
  •  100 gr. bacon, ternet.
  •  4 skiver ost.
  •  1/2 pk. ruccola.
  •  100 gr. isberg salat, snittet.
  •  30 gr. purreløk i biter.
  •  4 stk. cherrytomater.
  •  2 skiver gul paprika.
  •  60 gr. fransk dressing. Eller miks litt olje, sitronsaft, sennep, salt og pepper. Ikke for syrlig.

Start med å mikse kjøttdeig med egg, mel, vann, salt, pepper og aromat. Lag 5 like store burgere. Stekes lett på hver side. Ikke for sterk varme, da de vil bli tørre. Overøse med smør/olje underveis. Bacon stekes sprøtt.

Salaten mikses, og vendes inn med dressingen. Ost på til slutt, så den smelter. Burgere anrettes på salaten. Pynt med tomat. Herlig. Brød om ønsket, men da blir det ikke lavkarbo.

 

Kveldsmat – Avocado med laks å rømme.

  • 1 stk. Avocado – liten/middels.
  • 2 ss sæter rømme.
  • 20 gr. finkuttet/skivet purreløk.
  • 3-4 skiver (ca. 50-75 gr.) røket laks. Strimlet.

Litt salt og peppermiks, eventuelt sitronpepper.

Del avocado i to. Ta ut steinen. Ha 1 ss rømme i hver del. Ha på røket laks og purreløk, og dryss på salt og pepper.

543 kcal, 49,1 g fett –  2,3 gr. kbh –  4,6 g fiber –  20,9 g proteiner.

Drikke som kan nytes i kuren:

Kaffe, te, vann fra springen, mineralvann, de fleste typer lettbrus og lettsafter som ikke inneholder fruktsafter.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg