Ramen, er av Kinesisk opprinnelse, og det er uklart når denne retten dukket opp i Japan, som er store på Ramen. Navnet Ramen, er det også diskusjoner på opprinnelsen til. Det er mulig det har med Kinesiske La Mian, “håndstrukne nudler” der Ramen er den Japanske uttalelsen. Der er flere historier til opprinnelsen til Ramen, men en ting er sikkert. Japan har et bredt utvalg av Ramen, med regionale tilpasninger. Ramen`s 2 viktigste ingredienser, er karft/suppe og nudler. Suppen, er vanligvis laget på kylling eller svin. Nudler har 4 ingredienser – hvetemel, vann, salt og kansui – et alkalisk mineralvann. I retten som her kommer, er nudler byttet ut med tynnstrimlet spisskål. Retten har ellers mye likhet til Ramen. Kylling, forskjellige grønnsaker, egg og god kraft.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 400 gr. kyllingkjøttdeig.
- 2 egg hardkokes.
- 150 gr. tynnstrimlet spisskål.
- 50 gr. tynnstrimlet grønn paprika.
- 50 gr. tynnstrimlet rødløk.
- 65 gr. tynnstrimlet selleristang.
- 50 gr. skivet sjampinjong.
- 2 hvitløksfedd i tynne skiver.
- 1/2 ltr. god kylling, svin eller grønnsakskraft – om ikke, en god buljong.Lett saltholdig kraft.
- 1,5 tsj. Hawaiisalt, grønn bambus – Krydra.no – passer godt til asiatiske retter.
- 1 tsj. Sichuanpepper, grønn, hel – Krydra.no
- 1 tsj. Peppermiks, 4 pepper – krydra.no
- 1 tsj. Isot chili, flak – Krydra.no
- 1 tsj. Amchoor (mangopulver) – Krydra.no – med en syrlig, men likevel fruktig smak.
- 1 tsj. Sumak, finmalt- Krydra.no – bringer frem de naturlige smakene i maten den er tilberedt med. Lett syrlig.
- 6 ss. Mizzicaa olivenolje – Pasto.no – til steking av grønnsaker og kyllingkjøttdeig.
Inneholder: 1386 kcal – 105,4 gr. fett – 9,8 gr. kbh. – 8,3 gr. fiber. – 95,4 gr. protein.
Retten er anrettet i skåler fra Lifestyle serien kjøpt på Norrona.net
Her starter du med å varme pepper i en gryte – stekepanne et par minutter. Dette for å hente ut smaker. Pepper og salt støtes så i en morter til fin kryddermiks. Stek så kyllingkjøttdeigen – i sin hele tilstand ut av pakken. Stekes i 3-4 min på hver side. Når du snur deigen, deles den i to, og krydres med litt av pepper og salt blandingen. Trekkes av varmen, og hviler mens du frerser grønnsaker i en passe gryte i litt olivenolje. Freses i 5 min. Tilsett sumak, mangopulver, resten av krydderblandingen og isot chili. Kraften tilsettes, og du lar det koke i 2-3 min. Ha grønnsaker i en dyp tallerken. Legg strimlet kyllingkjøttdeig på grønnsaker, sammen med delte egg. Hell suppen over, og server mens den enda er varm. Herlige smaker, og lavkarbo.