Lavkarbo Tirsdag uke 2.

Frokost: Smørbrød med eggerøre og skinke.

  • 2 skiver – 100 gr. Lavkarbo brød.
  • 40 gr. magerost – 7%.
  • 3 stk. egg.
  • 40-50 gr. (4 skiver) kalkunrull, krydderskinke.
  • 6 skiver agurk (ca. 30 gr.)
  • 4 skiver tomat (ca.50 gr.)
  • Salt, pepper miks.

Link til lavkarbobrød: Oppskrift.

Smør brødskiver med magerost. Lag eggerøre på 3 egg og 6 ss vann. Krydre med salt og pepper. Lag så smørbrød med salatblad, eggerøre, skinke, som pyntes med agurk og tomat.

623 kcal –  43,1 gr. fett –  5,3 gr. kbh –  13 g fiber –  46,9 g protein.

Lunsj: Fylt avocado med reker og røket laks.

 

  • 1 liten avocado – delt i to.
  • 1 skive lavkarbobrød.
  • 4 ss sæter rømme (ca. 70 gr.)
  • 75 gr. reker i lake – eller ferske rensede.
  • 75 gr. røket laks.
  • 4 skiver purreløk. (ca. 8-10 gr.)
  • Salt og peppermiks.

Ta kjøttet ut av avocadoen med en spiseskje. Ha 2 ss rømme i hver avocado. Litt salt og peppermiks. Hakke reker og laks. Blandes sammen og legges på rømmen. Pynte med purreløk. Litt peppermiks på toppen.

Serveres med brød. Dette kan du glemme om ikke du ønsker færre karbohydrater.

831 kcal –  72,1 gr. fett –  4,4 gr. kbh – 10,1 gr. fiber – 36,2 gr. protein.

 

Middag: Stekt Chorizo pølse med stappe.

  • 80 gr. chorizo pølse. (1 stk.)
  • 100 gr. bacon. ( 5 skiver).
  • 150 gr. blomkål.
  • 50 gr. sellerirot.
  • 5 stk. sjampinjong. (ca. 90 gr.)
  • 1/2 tomat.  ( ca. 50 gr.)
  • 10 gr. purreløk.
  • 1 hvitløkfedd.
  • 30 gr. smør.
  • Salt, pepper og pizzakrydder.

Kok sellerirot, blomkål og hvitløk til det er mørt. Lag stappe av dette. Tilsett smør, salt og pepper. Litt pizzakrydder. Stek pølse, bacon, sopp og tomat. Server og nyt.

785 kcal –  4 gr. fett –  10,1 gr. kbh –  8,2 gr. fiber –  35,7 gr. protein.

 

Om du bare ønsker en salat til middag.

Bacon og chorizo salat. Ca. 6 gr. kbh.

Enkel og god lunsj med lavt karboinnhold. Her salat med sprøstekt bacon og chorizopølse. Selvsagt går det å ha godt brød til retten. Foccacia smaker godt.
(Ikke i lavkarboretten)

Retten gir ca. 12,0 gr. kbh. 6 pr porsjon.

Oppskrift 2 personer.

  •  1/2 pose ruccola.
  •  100 gr. isbergsalat.
  •  6 stk. cherry tomater.
  •  1/4 grønn paprika.
  •  40 gr. vårløk.
  •  100 gr. chorizo i skiver, delt i måner.
  •  100 gr. bacon i biter.
  •  1 ss sennep.
  •  4 ss olivenolje.
  • 2 ss sitronsaft.
  •  Salt og pepper.

Bacon og chorizo stekes sprøtt. Salaten kuttes. Dressing lages på sennep, sitron, salt, pepper og olje. Dressingen vendes inn i salaten. Topp med sprøstekt bacon og chorizo. Pynt med tomater. Sprøtt og godt.

 

 

Kveldsmat: Ost og skinkerull, kokt egg.

  • 3 skiver skinkerull. (ca. 36 gr.)  Westfaler skinke. eller annen fet skinke.
  • 3 skiver – ferdig skivet Norvegia, eller annen skivet ost. (ca. 42 gr.)
  • 1  kokt egg. Koketid 10 min.

Rull sammen skinke og ost. Egg ved siden av. Mettende.

330 kcal –  24,3 gr. fett –  0,2 gr. kbh –  0 g fiber –  27,9 g protein.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg