Lavkarbo torsdag uke 2.

Frokost: Ost, skinke og grønnsaker.

  • 4 skiver (ca. 50 gr.) norvegia /gulost.
  • 4 skiver (ca. 40-50 gr.) kalkunskinke.
  • 50-60 gr. agurk.
  • 30 gr. stangselleri.
  • 50 gr. lavkarbobrød. (1 skive).
  • 15 gr. bladsalat.
  • 20 gr. rød paprika.
  • 20 gr. smør.

533 kcal –  43,2 gr fett –  3,7 gr kbh –  7,8 gr. fiber –  28,8 gr. protein.

 

 Lunsj. Kyllinglår med brokkoli/blomkål.

  • 300 gr. kyllinglår. Kalde eller varme.
  • 75 gr. blomkål.
  • 75 gr. brokkoli.
  • 1/2  tomat. ( ca. 50 gr.)
  • 50 gr. Bjerke hvitløksdressing.

1002 kcal –  78,4 gr. fett –  5,3 gr. kbh –  4,5 gr. fiber, –  67,2 gr. protein.

 

Middag. Lyr filet med kremet løk.

Lyr er en fiskeart i torskefamilien. Kan bli 130 cm lang, og veie opp til 10 kg. Lyren mangler skjegget som torsken, og har underbitt. I Norge, finnes den langs hele landet, men er mest vanlig langs vestlige og sørlige deler av landet.

Oppskrift 2 personer.

  • 360 gr. filet.
  • 4 buketter blomkål.
  • 4 buketter brokkoli.
    50 gr. purreløk i skiver.
  • 50 gr. rødløk i strimler.
  • 4 sitronskiver.
  • 1,5 dl fløte.
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 egg til panering.
  • 4 – 6 poteter. Kokes.
  • 50 gr. bakemiks ( ketolyse) eller mandelmel.
  • Salt og pepper. 0,5 dl olje til steking.

Fileten deles i 4 like deler. Bein fjernes. Egg vispes. Han litt salt og pepper i melet. Kok opp vann til grønnsaker. Fisken vendes i mel, egg og mel igjen. Stekes på middels varme. Settes i ovn på 180 grader i ca. 10 min. I mellomtiden, stekes løken. Ikke brunes. Tilsettes så fløte og creme fraiche. Salt og pepper. Kokes lett inn. Grønnsaker kokes i ca. 3-5 min. Egget stekes til omelett, og brukes i retten. Kutes i strimlet ved servering. Anrettes med sitron på topp. Deilig mat. Sløyfes poteter og mel, og melet erstattes med bakemiks (ketolyse), eller mandelmel, blir dette en lavkarborett.

129,8 gr. fett – 18,5 gr. kbh – 17,0 gr. fiber – 115,1 gr. protein.

 

Kveldsmat. Avocado Del Mare. (fra sjøen).

  • 1 avocado – liten – delt i to.
  • 100 gr. reker – ferske rensede, eller i lake.
  • 30-50 gr. røket laks i skiver.
  • 15 gr. kaviar av lodderogn.
  • 2 ss hakket – rå gressløk.
  • 50 gr. lavkarbobrød (1 skive).
  • 2 ss sæter rømme.
  • Salt og peppermiks.

Ha 1 ss rømme i hver av de halve avocadoer. Ha på rognen. Salt og pepper på. Anrettes med reker og røket laks. Strø over gressløk. Serveres med lavkarbobrød.
(Kan utelates.)

684 kcal –  56,8 gr. fett –  3,1 gr. kbh –  10,1 gr. fiber –  35,2 gr. protein.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg