Frokost: Ost, skinke og grønnsaker.
- 4 skiver (ca. 50 gr.) norvegia /gulost.
- 4 skiver (ca. 40-50 gr.) kalkunskinke.
- 50-60 gr. agurk.
- 30 gr. stangselleri.
- 50 gr. lavkarbobrød. (1 skive).
- 15 gr. bladsalat.
- 20 gr. rød paprika.
- 20 gr. smør.
533 kcal – 43,2 gr fett – 3,7 gr kbh – 7,8 gr. fiber – 28,8 gr. protein.
Lunsj. Kyllinglår med brokkoli/blomkål.
- 300 gr. kyllinglår. Kalde eller varme.
- 75 gr. blomkål.
- 75 gr. brokkoli.
- 1/2 tomat. ( ca. 50 gr.)
- 50 gr. Bjerke hvitløksdressing.
1002 kcal – 78,4 gr. fett – 5,3 gr. kbh – 4,5 gr. fiber, – 67,2 gr. protein.
Middag. Lyr filet med kremet løk.
Lyr er en fiskeart i torskefamilien. Kan bli 130 cm lang, og veie opp til 10 kg. Lyren mangler skjegget som torsken, og har underbitt. I Norge, finnes den langs hele landet, men er mest vanlig langs vestlige og sørlige deler av landet.
Oppskrift 2 personer.
- 360 gr. filet.
- 4 buketter blomkål.
- 4 buketter brokkoli.
50 gr. purreløk i skiver. - 50 gr. rødløk i strimler.
- 4 sitronskiver.
- 1,5 dl fløte.
- 2 ss creme fraiche
- 2 egg til panering.
- 4 – 6 poteter. Kokes.
- 50 gr. bakemiks ( ketolyse) eller mandelmel.
- Salt og pepper. 0,5 dl olje til steking.
Fileten deles i 4 like deler. Bein fjernes. Egg vispes. Han litt salt og pepper i melet. Kok opp vann til grønnsaker. Fisken vendes i mel, egg og mel igjen. Stekes på middels varme. Settes i ovn på 180 grader i ca. 10 min. I mellomtiden, stekes løken. Ikke brunes. Tilsettes så fløte og creme fraiche. Salt og pepper. Kokes lett inn. Grønnsaker kokes i ca. 3-5 min. Egget stekes til omelett, og brukes i retten. Kutes i strimlet ved servering. Anrettes med sitron på topp. Deilig mat. Sløyfes poteter og mel, og melet erstattes med bakemiks (ketolyse), eller mandelmel, blir dette en lavkarborett.
129,8 gr. fett – 18,5 gr. kbh – 17,0 gr. fiber – 115,1 gr. protein.
Kveldsmat. Avocado Del Mare. (fra sjøen).
- 1 avocado – liten – delt i to.
- 100 gr. reker – ferske rensede, eller i lake.
- 30-50 gr. røket laks i skiver.
- 15 gr. kaviar av lodderogn.
- 2 ss hakket – rå gressløk.
- 50 gr. lavkarbobrød (1 skive).
- 2 ss sæter rømme.
- Salt og peppermiks.
Ha 1 ss rømme i hver av de halve avocadoer. Ha på rognen. Salt og pepper på. Anrettes med reker og røket laks. Strø over gressløk. Serveres med lavkarbobrød.
(Kan utelates.)
684 kcal – 56,8 gr. fett – 3,1 gr. kbh – 10,1 gr. fiber – 35,2 gr. protein.