Løksuppe med skalldyr.

Løken er en av høstens smaksrike grønnsaker. I denne retten kombineres flere typer løk med blåskjell og reker. Blåskjell og reker er på sitt beste i de mørke tider av året. Vinter mat med smak av sommer. Reker er en tidløs favoritt. Smaksrike, sunne og gode. Passer til enhver anledning. Blåskjell du kjøper i butikken, er trygge og gode å spise. Skjell som ikke åpner seg, skal ikke spises.

Oppskrift 3 personer:

  • 2 store gule løk – kepaløk.
  • 2 stk. rødløk.
  • 1/2 middels purreløk.
  • 3 stk. vårløk.
  • 2 tomater, delt i biter.
  • 300 gr. reker med skall, skrelles.
  • 1/2 nett blåskjell, dampes og renses.
  • Salt, sitronpepper, litt timian og estragon.
  • 1 ts grønnsaksbuljong.

Krydder brukt i denne retten kommer fra Krydra.no – følg linken til bestilling her.
Verbena sitronpepper – hel.
Timian, skåret – økologisk.
Afrikansk snøflak salt.

Løken kuttes i båter og biter. Freses lett i olje, før krydder tilsettes. 1 ltr. vann tilsettes sammen med buljong og kraften fra de dampede blåskjell.

Tomater has i, og det hele kokes i ca. 1/2 time til løken blir myk og fin. Smakes til en siste gang. Suppen serveres i skål. Toppes med skalldyr, som kun har behov for å trekke i den varme suppen. Serveres med god brød. Smaken av vår, sommer, høst og vinter på en gang.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg