Påskekake – Suksessterte.

Reklame | Krydra.no Sukkererstatning - alt av krydder og smaker i maten.

Påskekake – suksessterte.

 

Denne kaken er laget på mandler og sukkererstatning. (Krydra.no). Sukkererstatningen er i bruk 1:1. Ellers er oppskriften tatt ut fra en kokebok. Tester til tider oppskrifter kjente kokker har nevnt i sine bøker. Denne er testet, og vil nok gjøre noen endringer på oppskriften selv, når denne kaken lages igjen. Kaken blir noe søt med samme mengde søtning som med vanlig sukker, samt der er litt stor mengde malte mandler etter min smak. Kakebunnen blir noe kompakt. Det kan jo like mye ha at der brukes sukkererstatning.
Ved bruk av melis, vil nok bunnen oppføre seg noe annerledes.

 

Sett ovnen på 180 °C. La den bli varm.

Oppskrift på kakebunn:

  • 4 eggehviter.
  • 150 gr. sukkererstatning, eller sukker.
  • 250 gr. mandelmel – malte mandler.
  • 1 tsj. bakepulver.
  1. Malt opp mandler, eller bruk ferdig malt mandelmel.
  2. Bland inn bakepulveret.
  3. Pisk eggehviter og sukker til marengs.
  4. Skjær inn mandelmelet med en visp eller slikkepott.
  5. Ha massen i en smurt kakeform, 22 cm. Ha bakepapir i bunn
  6. Stek kakebunnen i 25-30 min.
  7. Ha bakepapir over formen under steking om du synes den blir for fort brun.
  8. La bunnen kjøle ned etter steking.

Kaketopping:

  • 4 eggeplommer.
  • 1 dl. kremfløte.
  • 100 gr. sukkererstatning – sukker.
  • 1 tsj. vaniljesukker.
  • 100 gr. smør – ikke margarin.
  1. Smøret skjæres i tynne skiver. La det bli romtemperert – mykt.
  2. Pisk sammen eggeplomme, fløte, sukker og vaniljesukker.
  3. Vispes så tykt over et vannbad – gryte med varmt vann.
  4. Pass på så det ikke blir for varmt, slik at du får eggerøre, og ikke krem.
  5. Kjøl så kremen noe ned, før du rører godt inn smøret. La kremen bli helt avkjølt.
    Dette kan du gjøre ved å sette bollen i kaldt vann, og røre til det blir passe avkjølt.
  6. Smør så kremen på kaken, og pynt den slik du ønsker.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg