Posjert egg med parmesan.

Posjert egg, er egg kokt uten skal. Posjert egg brukes i en kjent rett med navn Eggs Benedict, som er en frokostrett fra Amerika. Retten består oftest av ristet toast, men også er engelske delte muffins brukt, toppet med sprøtt røkt bacon eller skinke, posjert egg og hollandès. En rett som ligner, er Eggs Florentine – der det brukes sautert (stekt i panne) spinat isteden for bacon, og Morneysaus – en hvit saus (bechamèl) tilsatt raspet Gruyèr ost, eller annen ost med fyldig smak. Sausen toppes egg, gjerne lett gratinert – bruk flamberings lampe/pistol. I min rett, raspes osten på topp, og brennes lett av.
Nyt frokosten – eller brunsjen, alt etter når du står opp. 

Oppskrift 2 personer. (Lavkarbo)

  • 4 ferske egg – romtemperert.
  • 1 stk. toast – eller ½ rundstykke (lavkarbo)
  • 2 skiver fet salami – eller 4 skiver sprøtt bacon.
  • 1 tomat i skiver.
  • 8 skiver agurk.
  • 50 gr. salat
  • 20 gr. smør – til toast.
  • 2 ss raspet parmesan – annen hvit fast og smakfull ost.

Uten toast inneholder retten:
47 gr. fett – 4,5 gr. kbh – 2,4 gr. fiber – 32,1 gr. protein. 
Med lavkarbo rundstykker: Se oppskrift på Hvitløksrundstykker tidligere i bloggen min. inneholder retten: 63,7 gr. fett – 6,3 gr. kbh – 6,34 gr. fiber – 40,24 gr. protein.

Start med å koke opp vann i en gryte, tilsatt litt eddik og salt. Når det koker, slå ned til det ikke koker. Lag ferdig toasten med smør. Legg salaten på toasten. På der legger du salami, som her brukt, eller bacon. Knekk et og et egg i en liten skål. Du ser da om egg er dårlig, og pass ellers på at plommen ikke ødelegges. Hell forsiktig egget i vannet, slik at mest mulig av hviten samler seg rundt plommen. Om stor gryte, kan du klare 3-4 egg om gangen. La trekke i 3-4 min. Om hardkokt, ca. 5-6 min. Legg egg på salami. pynt rundt med agurk og tomatskiver. Rasp til slutt osten på topp, og gratiner lett med en flamberings brenner. Om ikke du har dette, raspes bare osten over, som vil smelte lett. Håper det smaker. 

 

Posjert egg med parmesan.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg