I dag fikk jeg tak i 3 gode salter fra Krydra.no.
3 originale Hawaii saltene som du kan få via Krydra.
Salter som kommer fra Hawaii er tradisjonelle havsalt. Noen er tilsatt bakt rød alaea-leire, som er sammensatt av over 80 mineraler, under høstingsprosessen. Disse røde saltene ble historisk brukt til seremonielle formål som velsignelse og rensing av sjøgående kanoer, redskaper og viktige husholdningsartikler. Andre salter er kombinert med aktivt kull, bambusbladekstrakt, eller etterlatt i naturlig tilstand.
Det grønne hawaiisalt er hentet opp fra havdypet utenfor øya Molokai. Salt krystallene har deretter blitt blandet med mineralekstrakter. Det grønne Hawaii-saltet er blandet med bambusbladekstrakt og får dermed sin typiske grønnfarge. Prøv grønt Hawaii salt på eller i typiske asiatiske retter med ris eller sjømat.
Det sorte saltet ble høstet på den avsidesliggende og uberørte øya Molokai, blandet med aktivt kull før det tørkes for å danne store krystaller. Bruk den til å fullføre egg, salater eller desserter. Nyt et dramatisk utseende når du parer det med vårt hvite kampotpepper.
Dette saltet passer fint som kvernsalt.
Det røde dekorsaltet er produsert med sjøvann samlet nær den hawaiiske øya Molokai. Den tørker på rød vulkansk leire, som gir den frodige fargen. Hawaiian Red Alaea sjøsalt sin knasende tekstur gjør den perfekt til å rase. I motsetning til de fleste bordsalt, inneholder det et vell av sunne mineraler.
Smaksprofil: Kan være hard og sprø hvis den er grov, med en klar sjøsaltighet. Røde salter smaker litt av jern og mineraler.
Bruksområder: Varierer fra salt til salt. Popcorn til mango, asparges til svinenakke. Hawaiisaltene er veldig allsidige.
Her kommer en rett hvor de 3 salter er brukt på rå Salma laks. Salma er et godt produkt til å lage sashimi av. Salmalaksen er en Atlanterhavslaks, oppdrettet i Norge. Salmaraw, er skikkelig fersk fisk. Det går maks 4 timer fra fisken kommer opp av sjøen til den ligger pakket for utsending. Min påstand, er at denne type fisk, er av det ferskeste i fiskedisken.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 380 gr. Salma laksefilet.
- 100 gr. Sikori salat i strimler.
- 1 ss syltet ingefær, finhakket.
- 50 gr. finstrimlet agurk.
- 3 ss glutenfri soyasaus.
- 1/2 tsj. Hawaisalt, grønn bambus – Krydra.no
- 1/2 tsj. Hawaisalt, sort lava – Krydra.no
- 1/2 tsj. Hawaisalt, rød gull Alae – Krydra.no
- 2 tsj. sesamfrø, skallfrie.
- 1/2 tsj. Isot biber chili , kurdisk pepper – Krydra.no
920 kcal – 65,1 gr. fett – 2,6 gr. kbh – 3,4 gr. fiber – 79,2 gr. protein.
En skikkelig lavkarborett. Cremant inneholder < 3 gr sukker/ltr.
Til retten blir der skjenket Cremant De Bourgogne Brut Extra. Herlige småbobler som matcher saltene, soyasausen, og den lett røkte smaken etter at toppen på laksen er flambert med en gassbrenner – brulee lighter.
Legg sikori og agurkstrimler på en tallerken. Ha litt soyasaus på salaten. Skjær tynne skiver av laksen, og fordel denne over salaten. Dryss litt av de forskjellige salter over laksen, og topp dette med sesamfrø. Litt Isot chili ble testet ut på den ene porsjonen, da fruen ikke liker sterk chili. Denne sorten, har en scoville på 30000-50000 på skalaen. Herlige smaker fra havet, kombinert med lett røyksmak av lett brente sesamfrø. De vakre bobler er også en innertier til retten.