Hvorfor ikke lage deilige og smakfulle boller til søndag. Denne gangen, måtte jeg hente oppskrift utenfra. Deilige boller ble bakt i kantinen jeg styrer. Prøv dette herlige bakverk.
Oppskrift:
- 6 dl h-melk.
- 200 gr. margarin. Smelt margarin, og ha i melken. Fingervarmt.
- 2 pk. rød gjær – for søt bakst.
- 200 gr. farin.
- 3 tsj. kardemomme.
- ¾pk. rosiner – ca. 300gr.
- 1 egg.
- ca. 1 kg hvetemel, eller til deigen slippe bollen ved elting.
- Egg til pensling av boller.
Ha melk, smør og gjær i eltebollen. Kjøres til gjæren er oppløst. Tilsett farin og et egg. La det kjøre litt til. Ha i mel tilsatt kardemomme. Rosiner eltes inn til slutt. Når deigen er eltet godt, heves deigen til dobbel størrelse. Rulles så ut, legges på bakebrett / papir, og heves til dobbel størrelse igjen. Ha på vaniljekrem. Pensle boller med egg. Stekes på 220 grader i ca. 10 min. når boller er nedkjølt, og pyntes med melisglassur.
0 kommentarer