Strangolapreti – spinatboller.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

 

Dette er en liten rett, typisk fra de italienske alpene – Trentino. En dumplings med spinat og daggammelt, fint brød, som ofte brukes som en Primi – rett i Italia. Der finnes også Strangolapreti som en blander ricotta i. Kalles da for

Gnocchi di ricotta e spinachi. Den er også god. Kan ellers brukes som garnityr til fisk eller kjøtt.

Gir 18-20 stk. boller. (Spiseskje).

  •  500 gr. fersk spinat. Ta bort tykke stilker.
  • 250 gr. hvitt, daggammelt brød.
  • 2 egg.
  • 5 ss hvetemel.
  • Salt, pepper og litt muskat.
  • 1,5 dl melk.
  • 50 gr. smør.
  • 50 gr. revet ost (type parmesan el. lokal ost)
  • Salvieblader, Ferske.
  1. Kutt brødet opp i små terninger.
  2. Tilsett melk, og rør så godt om. Legg press på i ca. 2 timer.
  3. Spinaten renses og forvelles i kokende vann, tilsatt litt salt, i ca. 2 min. Vann presses godt fra spinaten. Kjøles ned.
  4. Spinaten finhakkes, før den så blandes godt med brød, egg og mel.
  5. Krydre så opp med salt, pepper og muskat, så mye du tillater av smak her. Kok opp vann, tilsatt salt. Skru ned såp ikke vannet koker. Forme boller med en spiseskje. Boller flyter opp etter ca. 5-7 min. Er da ferdige.

Spinatboller stekes  i smør, tilsatt salvieblader. Dette gir god smak. Ved servering, har du raspet ost over, samt litt fett fra stekingen. En smakfull rett. Server gjerne med litt focacia. ( Får ikke det i Italia).

 

Krydder brukt i retten, er fra Krydra.no Her kommer link til kjøp. Bruk kokkengeir10 som kode, og du får 10% på ditt kjøp.
Krydderbestilling.
Bestill ellers Miron glass til oppbevaring av ditt krydder.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg